0 Shares 889 Views

Respecte

13 de juliol de 2020
889 Views

Per: Francesc Gannau.

En una de les meves col.laboracions vaig parlar de la COVID19 (llavors se’n deia CORONAVIRUS) quan encara no se’n coneixia gran cosa… igual que ara; vaig ser molt agosarat i m’hi vaig referir com si fós una grip. El que és cert és que aquesta (la grip) i sobretot l’anomenada “espanyola” va matar entre el 1.918 i 1.919 entre 17 milions i 100 milions de persones arreu del món però de ben segur que el cost econòmic de la COVID 19 serà més elevat i durarà més, tot i que la xifra de morts acabarà sent menor sempre que ens tinguem respecte els uns als altres (que duguem mascareta, que mantinguem les distàncies, que ens rentem sovint i meticulosa les mans) i el que no podem permetre és que en un “CERCATASQUES” ningú no dugui posada la mascareta (és clar si tothom beu, com ho has de fer) i que ningú no respecti cap mena de distància. No ens podem llençar frenèticament a fer tot allò que encara no és massa prudent de fer… si que hem estat molt de temps confinats i tothom té ganes de prendre la fresca amb els amics però a vegades com més corres més t’entrebanques… al SEGRIÀ ja hi ha un munt de rebrots i al BAGES… hem de ser molt curosos ja que tot i el relaxament del confinament el virus encara circula i cal apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva.

Aquesta pandèmia passarà per l’adreçador la petita empresa, sobretot el comerç; diuen que un de cada tres establiments tancarà (uns 30.000) i que com que a cada un hi treballa de l’ordre d’1,5 persones això fa l’esgarrifosa xifra de 45.000 persones a l’atur… a banda dels lloguers que es deixaran de pagar.

I si parlem del MONTPEITÀ?
Cada moment que vivim és un aprenentatge; tot allò que ens succeeix és per alguna cosa. Tot té una relació causa efecte. Si la ROSA de CORDELLES avui ja està més compromesa en la seva edició és per la seva gran determinació i pel “fins aviat” del JOSEP SANFELIU (que ha realitzat una grandíssima tasca i a qui li hem d’estar molt agraïts) però com molt bé diu l’última “EDITORIAL”: el MONTPEITÀ només tindrà sentit si algú el llegeix, si els anunciants hi confien, si els seus subscriptors són fidels (i cada dia en siguin més) i hi afegeixo: i tot l’estol de col·laboradors infatigables que, també, sense ells aquest miracle no seria cada setmana una realitat.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com