0 Shares 72 Views

50(+1) aniversari de l’escola Flama

22 de juny de 2022
72 Views

El passat dissabte 11 de juny, va tenir lloc a les instal.lacions de l’Escola Flama a la urbanització de Pineda a Sant Fruitós de Bages, els actes de celebració del seu 50è aniversari, actes que van haver de ser posposats l’any passat per la pandèmia, d’aquí que enguany s’hagi afegit el +1 al costat del 50.

La festa va començar a les deu del matí amb tot tipus d’activitats… esportives, musicals, aules obertes, etc… a la biblioteca del centre hi havia un recull de fotografies de diferents etapes des que l’escola va iniciar les seves primeres passes ara fa 51 anys.

Cap al migdia hi va haver un seguit d’emotius parlaments protagonitzats per antics mestres fundadors, ex-alumnes, pares d’alumnes i personal docent actual, les intervencions es van centrar molt en els inicis d’aquesta escola, una cooperativa pionera en un sistema d’ensenyament molt més pràctic que teòric en molts casos, trencadora en aquells anys 70 i tanmateix iniciadora de conceptes que anys després s’han aplicat arreu. Sense oblidar, a més, que, i encara en plena dictadura franquista, impartia totes les ensenyances en català. Els parlaments van fer emfasi precissament en les dificultats que comportava tirar endavant aquell projecte en aquell moment històric i context social (comentaris generalitzats de què pel què sembla, hi estem tornant, o no n’hem acabat de sortir-ne mai).

Durant tota la jornada pares, alumnes i exalumnes van acostar-se a recorrer les instal.lacions on, sobretot en el cas d’aquests últims, la nostalgia es va fer notar i les abraçades amb els seus antics mestres d’EGB es succeïen.

La festa va cloure amb un sopar de germanor (molt flamero això) i ball amb disco-mòbil (això no tant), però els temps, ja se sap, canvien…o no. Felicitats Flama.

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com