0 Shares 128 Views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

14 de juny de 2024
128 Views

Els cossos de Seguretat del Bages se sumen a la donació de sang

– Els policies, mossos, bombers, SEM, agents rurals, creu roja, equips de resposta immediata, entre altres, s’apunten a donar sang a les portes de l’estiu.
– Durant els mesos de calor és quan més baixen les donacions, els.canvis de rutines i les vacances fan que menys persones vinguin a donar.
 – Cal recordar que cada dia calen 1000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts a Catalunya.

Els cossos de Seguretat de Bages se sumen a la donació de sang recordant que cal mantenir el ritme de donacions especialment amb l’arribada de l’estiu.
La segona quinzena de juny, els policies, els mossos, els bombers, el SEM, TSC, el personal d’Altahaia, ADF, els Agents Rurals, Protecció Civil, Creu Roja i equips de resposta immediata en emergències, vindran a donar sang en grup per visibilitzar la importància d’aquest gest altruista a les portes de l’estiu. Aquesta acció ha estat coordinada l'associació internacional de policies IPA Bages.

La necessitat no s’atura
El BST recorda que amb l’arribada de les vacances cal mantenir el ritme de donacions per fer front a la calor i el canvi de rutines. Aquest és un dels períodes on les donacions més baixen. És per això que s’ha de tenir en compte que la sang caduca, i que cada dia calen 1000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts a tots els hospitals de Catalunya.

Qui pot donar sang?
– Cal tenir entre 18 i 70 anys
– Pesar 50 quilos o més
– Trobar-se bé de salut
– En cas de ser dona, no estar embarassada

Recorda que al web donarsang.gencat.cat pots consultar dubtes sobre la donació. Si prens alguna medicació o si has anat de viatge recentment, fes clic en aquests dos enllaços de salut i viatges del Banc de Sang per saber si pots donar.
juny 2024

Promoció del Banc de Sang
938 74 51 51

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
18 views
18 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com