0 Shares 444 Views

XXVII Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages.

25 de juny de 2021
444 Views

Per: Redacció – imatges: Associació Memorial Eduard Casajoana – portada: Festival de Música Clàssica al Monestir de Sant Benet de Bages –

La fidelitat del Públic és un referent del Festival

L’Associació Memorial Eduard Casajoana, organitza un any més el Festival Internacional de Música Clàssica als jardins del Monestir de Sant Benet de Bages. La música, i més concretament la música clàssica, ha trobat a Sant Fruitós de Bages un espai de difusió de qualitat en el marc del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana.

Any rere any els membres de l’Associació de Música Clàssica treballen durant molt mesos per tal de que cada juliol Sant Fruitós de Bages es vesteixi de gala per acollir una nova edició del seu Festival.

Edició 2021

Enguany el Festival torna amb un format de 3 concerts on prenen especial protagonisme artistes d’alt nivell de casa nostra.

El 8 Juliol 2021 a les 22,15h,  Zefiro torna Inspirat en la similitud del Barroc i el Jazz, dos gèneres distants en el temps però units per la improvisació, Zefiro Torna experimenta aquests dos estils sota un mateix concepte. L’Ensemble Méridien Barcelona comparteix escenari amb el trio de jazz format pel pianista Manel Camp, el trompetista Matthew Simon i la cantant Gemma Abrié. Tots junts s’endinsen en la reinterpretació d’algunes de les peces més palpitants de principis del s. XVII.

Programa i currículums

15 Juliol 2021 a les 22,15h,  ARTISTES EMERGENTS, nou projecte iniciat l´estiu passat: el d´Artista Emergent. Amb aquesta idea, cada estiu es programarà un jove artista talentós, apadrinat i compartint escenari amb un artista de trajectòria. És una manera de recolzar als joves artistes i ajudar-los a promocionar-se i inserir-se en el món professional. Actuaran Ot Ortega, Eudald Buch, Emma Stratton i Vladislav Bronevetzky, pianos, Alexandra Gladysheva, soprano i Mireia Pintó, mezzosoprano.

Programa i currículums

22 Juliol 2021 a les 22,15h,  Emili Vendrell: la veu del poble. Emili Vendrell i Ibars (1883-1962) va ser anomenat popularment de diverses maneres: “la veu del poble”, “l’angelet del barri”, “el cantaire de Catalunya” o també com “El Francisquito” (degut a la seva obra més interpretada, “Doña Francisquita”). Estimat per molts, també va ser perseguit per una dictadura que va veure en ell una amenaça pel fet de ser un català de projecció internacional. Sigui com sigui, el recordarem com un cantant d’aptituds vocals extraordinàries i una musicalitat exquisida que va renovar el repertori popular i l’elevà a les grans sales de concert. El tenor barceloní va ser, sens dubte, una figura estel·lar de la cultura catalana de la primera meitat del segle XX, de qui val la pena fer un recorregut per la seva trajectòria vital i artística. Actuaran Roger Padullés, tenor, Jordi Armengol, piano i Ferran Frauca, actor.

Programa i currículums

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com