0 Shares 1334 Views

XXV FESTIVAL INTERNACIONAL DE MUSICA CLASSICA Sant Fruitós de Bages – Memorial Eduard Casajoana

2 de juliol de 2019
1334 Views

25 anys de Festival de música
La música, i més concretament la música clàssica, ha trobat a Sant Fruitós de Bages un espai de difusió de qualitat en el marc del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana.

El Festival es celebra a Sant Fruitós de Bages des de l’any 1995 i des dels seus inicis ha seguit una línia de creixement permanent. Es tracta també d’una proposta que cobria un buit que hi havia a nivell comarcal en el camp dels festivals musicals d’estiu.
La consolidació del Festival és deu de forma especial al reconeixement del públic, i la col•laboració de les institucions i també d’empreses i patrocinadors privats.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages en el marc de la seva programació cultural anual destina una part dels seus recursos al finançament d’aquest Festival, amb el convenciment de que val la pena invertir en cultura quan la qualitat és manifesta.

Les dues primeres edicions del Festival es van fer a l’Església Parroquial de Sant Fruitós. A partir de la tercera edició el Festival va passar a desenvolupar-se a l’Església del Monestir de Sant Benet de Bages i al Teatre Casal Cultural. Amb l’inici de les obres de restauració del conjunt de Sant Benet de Bages, el festival es trasllada l’any 2001 al Mas de Sant Iscle fins l’any 2015.

L’any 2016 el festival es trasllada al conjunt monumental del Monestir de Sant Benet, dins del complex conegut com a Món Sant Benet, fruit del conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la Fundació Catalunya-La Pedrera i l’Associació Memorial Eduard Casajoana. Aquest trasllat suposa un nou impuls pel festival, que al seu habitual programa de gran interès per oferir als afeccionats a la bona música, afegirà ara l’interès per visitar un indret monumental com el Monestir de Sant Benet, autèntic pol d’atracció turística de la Catalunya Central.

2019: el Festival celebra el 25è aniversari amb un gran programa de concerts.
El Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages-Memorial Eduard Casajoana celebra enguany el seu 25è aniversari i ho farà programant un concert amb una orquestra simfònica. El festival ha apostat per una orquestra catalana, la Camera Musicae, amb seu a Tarragona i dirigida per Tomàs Grau, que serà la que obrirà el festival el dijous 4 de juliol. L’Orquestra Simfònica Camera Musicae prepara expressament un repertori de Beethoven, que inclou el Triple Concert i la Cinquena Simfonia, una obra universal de la literatura musical. En el Triple Concert actuaran com a solistes Maria Solozobova (violí), Alexander Knyazev (violoncel) i Vladislav Bronevetzky (piano).

La programació dels 25 anys, que es desenvoluparà com sempre durant els quatre dijous de juliol, inclou un segon concert, que és una reproducció dels tres tenors amb intèrprets catalans: Carlos Cosías, Marc Sala i Albert Deprius.
La tercera proposta unirà de nou al festival la parella formada per Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzky, el recital “Amb veu de dona” també comptarà amb l’actriu Clara Segura.
La cloenda del festival anirà a càrrec del cor d’Els Amics de la Unió, que ja van actuar al Mas de Sant Iscle el 2015, presentaran aquest cop Songs of Hope, que combina música a cappella amb peces de musicals.

4 Juliol 2019, 22:15h 
MÓN SANT BENET
BEETHOVEN: Tradició i modernitat
(Triple concert i 5a Simfonia)

 •  Orquestra Simfònica Camera Musicae
  Fundada l’any 2006, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic, atesa la seva tasca de divulgació de la música clàssica entre sectors molt diversos, fent especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com l’Auditorio Nacional de Madrid, Palacio Euskalduna de Bilbao, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana i el Teatre Tarragona, entre altres. En aquests dos últims equipaments, l’Orquestra desplega les seves temporades estables de concerts de producció pròpia.
  Tot i realitzar la seva activitat principalment a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica arreu de l’estat espanyol i ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa. Ha enregistrat els discs Alba Eterna, Tempesta esvaïda, De Catalunya al món, Un conte de Nadal i Mediterráneo.

 • Maria Solozobova – Violi

És una de les violinistes més prometedores de la seva generació. La seva carrera enlluernadora ja l’ha portat a les millors sales de concerts, incloent la Tonhalle Zurich, Stadtcasino Basel, Victoria Hall-Ginebra, Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Gran Sala del Conservatori Txaikovski de Moscou, Konzerthaus-Vienna, Ljubljana Philharmonic Hall, entre altres. Ha tocat sota la batuta de reconeguts directors com V.Spivakov, D.Zinman, V.Fedoseyev, M.Jurowski i molts altres. És convidada freqüentment, tant com a solista com a músic de cambra, en els festivals més prestigiosos del món. Toca sovint al costat de prestigioses orquestres i intèrprets tan reconeguts com M.Argerich, M.Maisky, Y.Bashmet, M.J.Pires, V.Ashkenazy, S. Gabetta, V.Bronevetzky, M.Pletnev, entre altres.

 • Alexander Knyazev – Violoncel
  Un dels violoncel·listes actuals més carismàtics, va néixer el 1961 a Moscou. Va començar a estudiar violoncel a l’edat de sis anys amb A.Fedorchenko i es va graduar al Conservatori de Moscou el 1986.
  Guardonat a: Concurs Nacional (Vilnius), Concurs Cassadó (Florència), Concurs Internacional de Música de Cambra a Trapani (Itàlia), Concurs Txaikovski- Moscou, UNISA International Competition a Pretòria (Sud-àfrica).
  Ha actuat als més importants Festivals i sales de concert a Europa (França, Regne Unit, Portugal, Espanya, Bulgària, Alemanya, Itàlia, Rússia, Romania, Eslovàquia, Suïssa, Àustria, Grècia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Noruega, Suècia, Irlanda), Israel, Austràlia, EEUU, Brasil i Japó.

 • Vladislav Bronevetzky – Piano
  Nascut a Vladivostok (Rússia), inicia els estudis musicals a l´Escola Especial Central de Moscou. Durant els anys d’estudi comença la seva carrera concertística, actuant en recitals i en concerts acompanyat per importants orquestres a Sant Petersburg, Moscou, Saratov, Minsk, Volgograd, Omsk,.. Posteriorment, segueix la seva formació en el Conservatori Txaikovski de Moscou, amb la famosa pianista Elisso Wirsaladze. Durant aquest període actua també en diverses gires per Alemanya (“Schauspielhaus-Berlín (acompanyat per “Berliner Rundfunk Symphonieorchester”), Leipzig, Dresden, Zwickau…). Rep la Beca Especial Txaikovski al millor estudiant, atorgada pel Conservatori, entre altres guardons (Concurs Internacional Robert Schumann-1985 de Zwickau-Alemanya).

 •  Tomàs Grau – Director
  Nascutestudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, obtenint el títol de Professor Superior de Direcció de Cors, guardonat amb el Premi d´Honor, el 2003. Prossegueix estudis de direcció a l´ESMUC, on obté el Títol Superior de Direcció d´Orquestra, assolint les màximes qualificacions el 2007. Completa la seva formació en els Wiener Meisterkurse 2006 i 2007.
  Actualment és el director titular i artístic de l´Orquestra Simfònica Camera Musicae i és convidat regularment a dirigir altres formacions com l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia, Orquestra Clàssica Santa Cecília, Orquestra de Cambra de Vic, Orquestra de Cambra de Vila-seca i Orquestra de Cambra de Cervera, entre altres.

Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com