0 Shares 528 Views

XXV FESTIVAL INTERNACIONAL DE MUSICA CLASSICA Sant Fruitós de Bages – Memorial Eduard Casajoana

23 de juliol de 2019
528 Views

25 Juliol 2019, 22:15h. MÓN SANT BENET

Songs of Hope – Un espectacle pels cinc sentits: del musical a la cançó a cappella amb una posada en escena espectacular
Veus – Cor infantil Amics de la Unió
Rosa Sala, piano
Josep Vila i Jover, director

“Songs of Hope” és l’espectacle que posa sobre l’escenari la més pura essència de Veus, el Cor Infantil Amics de la Unió. Ells mateixos el defineixen com “un so blanc i natural, una actitud escènica lleugera, harmoniosa i precisa, una interpretació d’altíssim nivell, i una capacitat comunicativa extraordinària”. El varen estrenar el 2012 revisant-lo el 2017, i amb ell el cor va irrompre als escenaris amb una nova manera d’entendre el cant coral. El programa és veritablement un collage d’obres de compositors catalans i d’arreu, un arc de Sant Martí amb tots els colors i textures possibles. Una experiència sensorial que va més enllà de qualsevol expectativa; música i teatre s’uneixen per acabar fent sentir l’espectador com si fos un membre més del cor.

• Veus – Cor infantil Amics de la Unió
Neix el 1996 amb l’Escola de Música dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Dirigit per J.Vila i Jover des de la seva formació, aquest cor de veus blanques destaca per la qualitat, l’eclecticisme i la singularitat de les seves produccions. Actualment és cor resident al Teatre Auditori de Granollers.

Recentment ha participat al Festival Castell de Peralada (La Flauta Màgica-2018, Turandot-2016), ha participat en la Passió segons Sant Marc de J. S. Bach dirigida per J.Savall en una gira de concerts a Catalunya i França, entre els quals cal destacar l’actuació a la Philharmonie de París (2018), ha col·laborat en programes a L’Auditori amb l’OBC (2018), i en òperes i concerts del Gran Teatre del Liceu (Conte de Nadal, Un Ballo in Maschera i Werther– 2017, Macbeth i Otello-2016). També ha actuat dins el Festival de Música Antiga dels Pirineus i dins el Festival de Cap Roig entre d’altres programacions estables.

•Josep Vila Jover
Nascut a Granollers el 1970, va estudiar direcció coral amb E.Ribó, C.Garcia i C.Grube. Des de 1995 és el director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió, una prestigiosa escola coral de Granollers que compta amb més de 650 alumnes i 10 cors en actiu.

En aquesta institució hi dirigeix VEUS – Cor infantil Amics de la Unió -format per 60 veus blanques d’entre 12 i 18 anys- i el Cor de Cambra de Granollers, un cor mixt de 40 membres. Tots dos cors són formacions residents al Teatre Auditori de Granollers des de l’any 2017.

És convidat de manera regular com a director a tallers, workshops i festivals internacionals de cant coral. Entre les últimes participacions cal destacar el festival EUROTREFF 2017 a Wolfenbüttel (Alemanya), l’Europa Cantat 2018 a Tallinn (Estònia), on va realitzar un taller juntament amb el director hongarès József Nemes o el 6º Encuentro de Coros “El Canto Nos Une” a Colòmbia el setembre del 2018.

Festival Internacional de Música Classica – Memorial Eduard Casajoana

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1769 views
1769 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
46 views
46 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
60 views
60 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com