0 Shares 82 Views

Xerrada i Taller de Muntatge de Caixes Niu de Ratpenats

4 de juny de 2024
82 Views

El proper 16 de juny a la Torre Lluvià de Manresa, i per aprofundir en el coneixement de la cultura de la vinya i el vi des d’una vessant naturalista i sostenible, Slow Turisme, en col·laboració amb la Denominació d’Origen Pla de Bages, ha organitzat una xerrada i taller de muntatge de caixes niu de ratpenats pels cellers de la DO Pla de Bages. Aquesta activitat gratuïta forma part del “Cicle d’Activitats de Bosc i Vinya 2024” i té com a objectiu enriquir la comprensió del paisatge i la natura del Bages.

L’esdeveniment començarà amb una xerrada impartida per Carme Tuneu Corral, investigadora del Museu de Ciències Naturals de Granollers i precursora del programa de seguiment de ratpenats a través de la web www.ratpenats.cat. Tuneu ens il·lustrarà sobre els beneficis dels ratpenats en l’agricultura, enfocant-se especialment en el control biològic del corc del raïm (Lobesia botrana), una plaga que afecta els cultius i la qualitat dels vins.

Els ratpenats, grans consumidors d’insectes perjudicials per a les vinyes, ofereixen un potencial significatiu en el control de plagues com aranyes, papallones, escarabats i altres insectes que poden danyar les plantes o les fruites. Així, els ratpenats protegeixen els cultius i ajuden a evitar pèrdues econòmiques considerables als viticultors locals.

En aquesta activitat es destacarà la importància de tenir ratpenats en l’entorn agrícola i els avantatges d’utilitzar caixes niu a les terres agrícoles. Després de la xerrada, els participants podran entrar en acció en un taller pràctic de muntatge de caixes niu de ratpenats, que estaran destinades específicament als cellers de la DO Pla de Bages. Aquestes caixes ajudaran a integrar els ratpenats com a aliats naturals en la lluita contra les plagues, fomentant una viticultura més sostenible i respectuosa amb el medi ambient i evitant l’ús excessiu de productes fitosanitaris.

Per a més informació de l’activitat i per l’inscripció es pot consultar la web www.slowturisme.com

Aquesta activitat ofereix una oportunitat única per aprendre sobre la relació entre la fauna local i la viticultura, i per contribuir activament a la conservació dels ratpenats i al manteniment de l’equilibri ecològic en els cellers de la DO Pla de Bages.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1703 views
1703 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
50 views
50 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
81 views
81 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com