0 Shares 1167 Views

VII Premi Riudor pel COI

30 de gener de 2019
1167 Views

El setè Premi Riudor que atorga la SF Escola de Futbol de Sant Fruitós fou pel Comitè Olímpíc Internacional (COI), que va rebre el manresà Pere Miró, director general adjunt del COI de mans de David Vila, president de l’entitat organitzadora.

L’acte que es va celebrar en el Teatre del Casal Cultural, fou presentat pel periodista manresà Carles Jódar, i va comptar amb les intervencions, a més de les de Miró i Vila, de l’alcalde Joan Carles Batanés, del cap d’esports de Regió-7, Xavier Prunés i del director general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, davant un públic que omplia el local.

Joan Carles Batanés, va ressaltar que “Sant Fruitós és un municipi petit en població però que se sent important en allò que fa”.

David Vila, exposà les raons que havien impulsat l’entitat a distingir el COI i va posar en valor “la feina feta per unir sota una mateixa bandera dos països tan allunyats com les dues Corees, per afermar la treva olímpica o per crear l’equip de refugiats”. “Rere totes aquestes consecucions hi ha Pere Miró i el seu equip”

Xavier Prunés, que ha participat com a periodista en tots els Jocs d’Estiu, des de Barcelona 92 (7 edicions) va fer un repàs de la història del COI i del moviment olímpic i un perfil de Pere Miró, i va destacar “la capacitat del COI per adaptar-se als nous temps”.

Pere Miró després de transmetre als promotors de la iniciativa la felicitació del president del COI, l’alemany Thomas Bach, va afirmar que “la vostra escola comparteix la visió que té el COI de l’esport com a eina d’aprenentatge i difusió de valors”.

Gerard Figueras, va fer un anàlisi de l’esport català i el va qualificar com un mosaic variat i divers format per les 18.000 entitats esportives que hi ha arreu del país.

El Premi Riudor va instaurar-se l’any 2012, i des de llavors ha reconegut l’ONG Diapo (2012); el futbolista Joan Golobart (2013); el Consell Esportiu del Baix LLobregat (2014); la Fundació Sant Tomàs Pro-Persones amb Retard Mental d’Osona (2015); el futbolista Anty García (2016), i el futbolista Raúl Sánchez (2017).

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
188 views
188 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com