0 Shares 424 Views

VI Edició del CORREBLAU.

3 d'octubre de 2021
424 Views

Per: Associació APRENEM Autisme –

El pròxim diumenge 14 de novembre, al Parc del Fòrum de Barcelona, tindrà lloc la VI Edició del #CORREBLAU. Durant 5 km i 10 km, prop de 1.000 participants correrem, o caminarem, per la inclusió escolar de l’alumnat amb autisme.

Tres anys després de la publicació del decret 150/2017 de 17 d’octubre, de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema inclusiu, podem afirmar que malgrat que l’educació inclusiva avança a Catalunya, no ho fa ni a la velocitat adient ni amb els recursos necessaris. En els 7 últims anys hi ha hagut un increment del 160% de l’alumnat amb autisme.

La situació de pandèmia actual ha agreujat les ja existents mancances del sistema educatiu actual que no garanteix la provisió dels ajustos raonables i suports necessaris per a les diverses necessitats de l’alumnat amb autisme, ni aplica els principis d’accessibilitat i disseny universal en l’atenció educativa a l’alumnat amb discapacitat. 1 de cada 4 alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu té autisme.

Per tant, sense aquests ajustos raonables, la inclusió escolar pot ser molt perjudicial per a un/a alumne amb autisme (ESCAP, 2020)

Des d’Aprenem Autisme impulsem un projecte d’acompanyament i suport a l’escolaritat d’infants amb autisme a l’escola ordinària, a través d’accions formatives i de sensibilització dirigides a tota la comunitat educativa, amb l’objectiu de millorar la inclusió educativa de les persones amb autisme com a avantsala de la inclusió social. Aquest projecte és un clar exponent dels valors de promoció de la capacitat, foment de l’autonomia personal i de la inclusió social. Aquestes dimensions són les que permeten una millora en la qualitat de vida de les persones amb autisme i de les seves famílies.

Per fer-ho possible, organitzem la Cursa solidària #CORREBLAU on tots i totes puguem participar i que permeti:

  • Trencar mites i barreres sobre les persones amb autisme.
  • Sensibilitzar a la societat sobre les necessitats de les persones amb autisme i les seves famílies.
  • Reivindicar els drets de les persones amb autisme.
  • Fer possible la inclusió escolar.

El Correblau és una activitat esportiva saludable, que afavoreix les relacions socials entre els/les assistents trencant mites  i estereotips que es puguin tenir sobre el col·lectiu i fomentant l’apropament a la diversitat, la solidaritat, el compromís, l’esforç i sobretot, el fet de passar-ho bé.

El Correblau és més que una cursa solidària, és un referent de la inclusió a la ciutat de Barcelona. Tots els/les participants tenen un objectiu comú: compartir una bona experiència  i arribar a la meta  d’acord amb les capacitats i ritme de cadascú.

Un esdeveniment inclusiu que implica a tots/es els ciutadans/es de Catalunya a través d’una activitat esportiva, popular i solidària que destina els beneficis obtinguts a accions que fomenten la inclusió escolar.

El #CORREBLAU va ser premiat als II Premis Inclusius de l’Esport Català, uns guardons organitzats per la ‘ONAT SPORTS FOUNDATION’ que fomenten i donen suport a la pràctica de l’esport inclusiu per part de persones, associacions i empreses compromeses en l’àmbit esportiu.  Aquesta edició del Correblau serà en memòria de Sergi Mingote, que ens va deixar el passat 16 de gener del 2021 en un ascens al K2. Ferm defensor de l’esport inclusiu, ens va deixar un llegat ple de valors pels quals seguirem lluitant. El seu exemple ens servirà de guia.

Més informació i inscripcions:

CORREBLAU

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
69 views
69 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Editorial 1645
86 views
86 views

Editorial 1645

Brogit Difonem Cultura - 2 de juny de 2023
La vida bé val un somriure (9)
146 views
146 views

La vida bé val un somriure (9)

Miquel P. Cortina - 1 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com