0 Shares 247 Views

Valoracions de les cinc formacions polítiques

2 de juny de 2023
247 Views

Passades les eleccions i coneguts els resultats de les mateixes, hem demanat a cadascuna de les formacions que hi han concorregut que ens fessin una valoració del què s’ha desprès de les urnes.

GFP
El nostre agraïment per la confiança dipositada en Gent fent Poble
Estem molt contents de comptar amb l’ampli recolzament dels veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages cap a la nostra candidatura, manifestat lliure i democràticament a les urnes el passat diumenge 28 de maig. Els 9 regidors obtinguts amb els 2.358 vots ens fan responsables del què han d’esdevenir aquests propers 4 anys al nostre municipi. Ho farem pensant en tots i escoltant a tothom. Considerem que precisament una majoria absoluta àmplia ens ha de fer encara més oberts a tothom, no podent caure en lo contrari perquè estem segurs que el poble no ho vol.
Treballarem incansablement i durem a terme allò que us hem dit que faríem. Tenim un programa de govern i el complirem. Per això, el dilluns d’aquesta setmana els 9 membres de Gent fent Poble que entrarem a l’Ajuntament el proper dissabte 17 de juny, ja vàrem fer una primera reunió de treball i així seguirem, perquè no pot ser d’altra forma.
Amb la mirada endavant i amb unes ganes immenses, el nostre més sincer agraïment per la confiança dipositada en Gent fent Poble.
De part de tota la “família” Gent fent Poble

ERC
SEGUIREM TREBALLANT PER SANT FRUITÓS
La democràcia és el model de representació que tenim. I cal respectar-la sempre, quan ens va a favor i també quan ens va en contra. I en aquest cas, a ERC ens ha anat a la contra. I ho acceptem. Entomem els resultats que no ens han estat positius i seguim mirant endavant. No ens entossudirem en dir que no hi ha legitimitat, quan en unes eleccions van a votar poc més de la meitat dels veïns i veïnes, la reflexió cal fer-la tots. No hem sabut convèncer prou a santfruitosencs i santfruitosenques. Ni nosaltres ni ningú. Vam dir que assumíem l’alcaldia fa gairebé tres anys per canviar les maneres de fer polítiques a Sant Fruitós. I hi hem treballat intensament. Per diferents qüestions, no ho hem sapigut explicar prou.

Queden molts projectes per fer que estan a punt per sortir del forn que esperem no s’aturin, un futur molt millor per Sant Fruitós i els i les santfruitosenques.
Des de l’oposició, seguirem treballant per Sant Fruitós, ens hi hem compromès. I de ben segur que la nostra oposició serà en positiu, amb ganes de treballar i no de destruir. Nosaltres som així.
Agraïm fortament a totes i tots els qui ens han fet confiança, així mateix agraïm la feinada dels companys regidors i regidores que hem fet equip aquests tres anys a govern.

MOLTES GRÀCIES!

JUNTS PER SANT FRUITÓS
Pel que fa als resultats de les eleccions municipals celebrades el dia 28 a Sant Fruitós de Bages, volem expressar la nostra valoració sobre els mateixos. En primer lloc, reconeixem i felicitem al grup Gent fent Poble per la seva clara victòria en aquests comicis. En analitzar els resultats, creiem que hi ha tres punts clau per interpretar-los des de la nostra perspectiva.
En primer lloc, és important destacar que els ciutadans de Sant Fruitós han expressat clarament la seva opinió en contra de la moció de censura duta a terme l’any 2020. Tot i que reconeixem aquest fet, seguim mantenint la nostra convicció que el canvi era necessari, tot i que potser no es va dur a terme de la millor manera ni en el moment més adequat. No obstant això, això no resta mèrit a la feina realitzada en els darrers tres anys, que ha estat considerable, i especialment a la forma en què s’ha dut a terme: de manera respectuosa, consensuada i tenint en compte a tots els veïns i veïnes de Sant Fruitós. Tanmateix, sembla haver pesat més l’acció inicial que la feina desenvolupada posteriorment.
D’altra banda, en el nostre espai ideològic també hem viscut divisions en els darrers anys a causa de l’aparició de nous grups, la qual cosa ha dificultat la comprensió per part dels ciutadans. Per motius interns, vam iniciar la campanya electoral amb poc temps disponible, la qual cosa va limitar les nostres accions per donar-nos a conèixer, especialment sent un grup completament renovat, i no van poder ser tan àmplies com ens hauria agradat.
A nivell intern, estem realitzant un exercici d’autocrítica i avaluació que ens proporcionarà informació sobre les àrees en les quals tenim oportunitats de millora de cara als propers anys.
Des de Junts per Sant Fruitós, no ens han agradat les accions de denúncia realitzades cap a altres grups, ja que considerem que això no contribueix a millorar la tensió política que es viu a Sant Fruitós des de fa molts anys. Creiem que per millorar aquesta situació, no n’hi ha prou amb paraules, sinó que cal posar-ho en pràctica de manera efectiva. En resum, tot i que els resultats de les eleccions municipals no han estat favorables i la nostra valoració no pot ser positiva, volem destacar i reconèixer l’opinió expressada pels ciutadans. Estem realitzant una reflexió interna per identificar àrees de millora, i reafirmem el nostre compromís de treballar pel benestar de tots els veïns i veïnes i per millorar l’ambient polític actual.
Junts per Sant Fruitós

SOM SANT FRUITÓS
Des de SOM SANT FRUITÓS érem conscients de l’immens repte que se’ns presentava fa 4 mesos, quan vam néixer. En un context polític difícil i de confrontació, naixíem amb les ganes de recuperar la cordialitat i l’entesa en la política santfruitosenca, i sobretot amb ganes de treballar per tots vosaltres. Després de mesos de feina en equip, hem aconseguit el nostre objectiu, entrar a l’Ajuntament. Gràcies a les 300 persones que ens van fer confiança, hem obtingut una representació, essent la nostra cap de llista Xus Domene nova regidora. Tot i aquest objectiu, ens quedem amb un sentiment agredolç, ja que les urnes ens van deixar amb una majoria absoluta d’un dels partits polítics que es presentaven, als quals felicitem i encoratgem a fer una política de tots i per a tots, i a nosaltres ens van deixar sense cap possibilitat de governar. Però això només és l’inici d’un llarg camí on treballarem per tots vosaltres, defensant els vostres interessos i preocupacions, i donant suport a tot allò que ens sembli productiu per Sant Fruitós, perquè nosaltres sempre hem posat i posarem per davant el municipi que tant ens estimem, Sant Fruitós. Per acabar, agrair a tota la gent del equip, de la candidatura, i a tots aquells que heu posat el vostre granet de sorra per ajudar a que SOM sigui una realitat. Continuarem sent la teva veu.
SOM SANT FRUITÓS

PSC
L’agrupació PSC de Sant Fruitós de Bages, una vegada analitzat el resultat de les eleccions a Sant Fruitós, volem donar les gràcies a les persones que ens van atorgar la seva confiança. També volem felicitar als guanyadors de les eleccions.
El resultat de les votacions per nosaltres es un estímul que ens farà treballar més i millor per tornar a donar veu a tots els veïns que amb els valors de la fraternitat i la solidaritat vulguin un Sant Fruitós diferent.
Volem donar les gràcies a Montpeità per publicar aquestes paraules, cosa que no ens va deixar fer en campanya, doncs vam patir un silenci, del qual no érem responsables en cap cas. Voldríem deixar constància per acabar, de la manca de neutralitat demostrada per l’Ajuntament, al no retirar símbols partidistes de la façana del consistori. Les regles del joc han de ser respectades per tots els participants.
Agrupació PSC Sant Fruitós

Des del setmanari volem agraïr a les cinc formacions les seves respostes a la petició que els hem fet de fer aquesta valoració, de la mateixa manera que totes cinc vàren respondre positivament quan els vàrem sol·licitar una valoració a meitat de campanya. De nou, gràcies a tots.
Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Joan Altimiras Queralt ha mort a l’edat de 89 anys.
194 views
194 views
Editorial 1678
474 views
474 views

Editorial 1678

Redacció - 1 de març de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades
440 views
440 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades

Galdric Sala - 29 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com