0 Shares 304 Views

Uns éssers mitològics protegiran el patrimoni de Sant Fruitós de Bages i el donaran a conèixer entre els visitants

23 de novembre de 2021
304 Views
Per: AjSFB

 

Els nens i nenes del municipi apadrinaran els diferents personatges i els hi posaran nom.

Set éssers mitològics protegiran Sant Fruitós de Bages i vetllaran per donar a conèixer la cultura, les tradicions, el patrimoni i els espais naturals del municipi.

Aquesta família de personatges es trobaran ubicats en diferents racons del terme municipal en forma d’escultures de ferro de dimensions humanes, i cadascun d’ells serà el protector d’un valor que cal preservar: l’aigua, les muntanyes, la vinya, l’art, el patrimoni arquitectònic, la cultura i el passat tèxtil.

Aquesta família de personatges permetran crear un itinerari pel municipi que portarà als visitants a conèixer i descobrir tots els tresors i valors del poble, alguns d’ells encara poc coneguts. Cada personatge explicarà què es pot descobrir en el punt on es troba ubicat i oferirà detalls dels diferents elements per descobrir en aquell paratge.

Per tal que els infants prenguin consciència d’aquests valors seran ells mateixos qui donaran nom a cadascun dels éssers i cada classe de cicle mitjà del municipi n’apadrinarà un i en treballarà la seva temàtica a l’aula.

Urnes on es votaran els noms dels personatges

L’Ajuntament ja ha explicat aquest projecte als alumnes de les escoles Pla del Puig, Monsenyor Gibert, Paidos i Els companys, i se’ls ha fet l’encàrrec que, a banda d’escollir i treballar sobre un dels 7 éssers, també acordin quin serà el nom de tota la família entre les propostes dels Pumons, els Fruitons o els Fairons.

Treball a l’aula de l’escola Monsenyor Gibert

Aquest projecte transversal té per objectiu que els veïns i veïnes, i els visitants, prenguin consciència de tot el patrimoni natural, cultural i històric que guarda el municipi, donant a conèixer espais encara poc coneguts i potenciant i oferint més informació d’aquells més visitats.

Durant aquest curs escolar els nens i nenes de 3r i 4t de primària, i els alumnes de Els Companys, faran aquest treball transversal i és previst que durant l’estiu s’instal·lin aquestes escultures al municipi i s’editi un llibret informatiu per tal que tothom qui ho desitgi pugui prendre part de la ruta.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Fases Campionats de Catalunya
66 views
66 views

Fases Campionats de Catalunya

ASFE - 3 de juny de 2023
Horaris ASFE del cap de setmana
40 views
40 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 2 de juny de 2023
Secció FC Fruitosenc
81 views
81 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com