0 Shares 624 Views

Una llista massa llarga

24 de novembre de 2021
624 Views
Per: Àdria Mazcuñan i Claret – Alcaldessa de Sant Fruitós de Bages

 

La realitat tossudament se’ns presenta, fent-nos veure, dia rere dia, que seguim vivint en una societat on la dona massa sovint es troba sotmesa en un cúmul de greuges, desigualtats i maltractes.

Perquè cada dona que és assassinada són massa dones.

Perquè cada dona a qui un energumen li diu que callada està més maca és una dona maltractada.

Perquè cada vegada que algú es creu en el dret de controlar com una dona va vestida maltracta a les dones.

Perquè cada vegada que algú gosa demanar a la víctima d’una violació si havia begut o si duia la faldilla massa curta està maltractant a aquesta dona.

Perquè cada vegada que els mitjans de comunicació esmercen més esforços en explicar què li han fet a la víctima en comptes de condemnar-ho i de preferir el morbo sensacionalista en comptes de la preservació de la intimitat de la víctima, i cada vegada que la ciutadania compra aquest tipus d’informació, maltractem a les dones.

La llista és llarga, molt llarga.

I sobretot, perquè hem après a viure en una societat patriarcal que normalitza totes aquestes situacions, les banalitza i fa que no els donem la importància que tenen, l’empremta que totes  cadascuna d’aquestes situacions deixen sobre totes i tots nosaltres.

I perquè en aquest camí ens hi hem de trobar totes i tots, dones i homes, en el camí cap a una societat feminista, justa i solidària, una societat en què totes i tots tinguem igualtat d’oportunitats en tot i per tot i no patim cap tipus de discriminació.

Un any més, a Sant Fruitós tornem a commemorar el 25 de novembre com el dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, i condemnem de la manera més rotunda totes i cadascuna de les formes de violència exercides contra les dones, així com oferim la mà estesa cap a totes les víctimes en forma de sororitat.

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Fases Campionats de Catalunya
66 views
66 views

Fases Campionats de Catalunya

ASFE - 3 de juny de 2023
Horaris ASFE del cap de setmana
40 views
40 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 2 de juny de 2023
Secció FC Fruitosenc
81 views
81 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com