0 Shares 445 Views

Una app per diagnosticar la covid-19 amb la tos.

3 de maig de 2020
445 Views

Científics catalans del MIT fan a Barcelona els primers assajos clínics i recopilen gravacions de tos de forma anònima.

Per www.viaempresa.cat / AMIC – Redacció

Un equip del Auto-ID Lab, un laboratori del Massachusetts Institute of Technology (MIT) a Boston, dirigit per l’investigador català Brian Subirana, està perfeccionant un model de reconeixement de veu que, fent servir intel·ligència artificial, ajuda a fer un diagnòstic de la covid-19 a través del mòbil i de forma gratuïta. Segons expliquen en un comunicat, els primers resultats es mostren molt encoratjadors. El projecte podria facilitar la detecció dels positius en la covid-19 simplement responent en el mòbil a unes preguntes, i incloent-hi el so de la pròpia tos, encara que sigui forçada.

Davant la incertesa sobre com afrontar el desconfinament, aquesta eina podria contribuir a gestionar la tornada a la nova normalitat prevenint possibles contagis i rebrots, ja que permetria detectar casos de la covid-19 de manera senzilla i immediata, tants cops com es vulgui, a cost zero i en qualsevol lloc.

Per perfeccionar el model i entrenar l’algoritme, ja han començat a treballar amb centres hospitalaris com l’Hospital Clínic de Barcelona. La doctora Susana Puig, cap de Servei a l’Hospital Clínic, coordina un equip de més de 20 investigadors per recollir gravacions de la tos i dades clíniques de pacients. A més de la col·laboració d’hospitals, l’equip necessita també de forma urgent dades de la ciutadania en general. Per això han creat la web opensigma.mit.edu on, des de qualsevol dispositiu mòbil o ordinador, qualsevol persona que vulgui ajudar de manera fàcil i ràpida a superar aquesta pandèmia, pot gravar la seva tos de forma totalment anònima.

Un cop l’algoritme hagi recopilat suficient informació per oferir uns resultats el màxim de fiables, es presentarà a la comunitat científica i les autoritats sanitàries per ser validat. L’objectiu final és posar a disposició de tota la població una app en obert i de forma totalment altruista, per al diagnòstic de la covid-19.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com