0 Shares 718 Views

Un virus amb corona.

6 d'abril de 2020
718 Views

Un virus amb corona.

Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Il.lustració: Bet Calderer

– El nen del pis del costat plora. És petit i no ho entén. Abans, no l’havia sentit massa, però aquests dies el sento molt. Deu ser que no paro mai gaire per casa, i ara… Vol sortir. El veí del segon, en canvi, surt cada dia, dues vegades. Té un gos. No m’entra gaire al cap… o sí, però es fa estrany. El gos surt cada dia, però el nen s’ha d’estar tancat. Ep, i que no hi tinc res en contra el veí del segon i la seva mascota, al contrari. Són molt polits i l’escala no ha fet mai pudor. La seva dona és perruquera. Ja és casualitat, oi? Però ella no ha tornat a obrir la perruqueria des del dia del decret, per solidaritat. Són bona gent. I és que hi ha coses que costen d’empassar, com això de les perruqueries -malgrat que després hagin rectificat- o els estancs. Deu ser que jo sóc ruc i no hi sé veure més enllà del nas. Però que la gent pugui continuar fumant, quan un dels col·lectius de risc d’aquesta pandèmia són els que pateixen malalties pulmonars, i que es permeti als estancs seguir alimentant els càncers del futur, és una mica contradictori, no? No em feu cas. Això és que em faig gran i ja no entenc les coses. Però el que sí que entenc és que mentre uns quants s’ensenyen amb posat circumspecte afirmant que salvaran el món amb les seves decisions, n’hi ha molts més -afortunadament- que s’estan jugant la salut per salvar la dels altres. Parlo de metges i metgesses, de cuidadors i cuidadores, de xòfers d’ambulància, d’infermers i infermeres i de tot el sector sanitari i de la seguretat, però també d’aquelles persones que cusen mascaretes a casa, o aquelles que les recullen i les porten als hospitals, de totes les voluntàries i voluntaris que aquests dies fan i es belluguen només pensant en els demés, però que cap s’ensenya perquè porten la cara tapada per no contagiar-se -ni contagiar- i poder seguir ajudant als altres.

Ja ho he dit, això és que em faig gran i no entenc gaire les coses, però del que sí que n’estic ben segur és de què els herois no porten capa ni els calçotets per sobre els pantalons ni, normalment, tenen milions de seguidors a les xarxes. Els herois són dones i homes, jovent, mares i pares, àvies i oncles, persones normals que no pensen només en ells i, quan convé, estan a punt i al servei de qui més ho necessita.

A veure, que això tampoc vol dir que totes les celebritats siguin egoistes, egòlatres i egocèntriques, que n’hi ha que són generoses i implicades i suporten la fama com una part més de la seva feina. Però la majoria…

En fi, que em sembla que ja desvariejo. El nen del costat ha callat i sembla que vol començar a ploure. He de desestendre la roba. Però abans, no em puc estar d’explicar un parell d’acudits de bona fe que m’he fet a sobre aquests dies de confinament (és el que té viure sol sense ningú per -diguem-ne- relacionar-se, que acabes caient en l’onanisme, i l’onanisme mental no et fa perdre la vista, però és molt perillós).

Primer, el d’aquell que, com que li van dir que cada dia a les vuit la gent aplaudia als sanitaris, aquella tarda, a l’hora en punt, es va posar a picar de mans davant del vàter.

I el segon, que no sé si és un acudit, una metàfora regalada, una capriciosa ironia o només una absurda casualitat, és que -ja té collons- que el coronavirus sigui un virus amb corona.

“Si t’ha agradat aquest conte de Xavier Gonzalez-Costa amb il·lustracions de Bet Calderer i en vols llegir més, ho pots fer a la secció “A la vora del foc” de NacióBerguedà”. –> i linkar aquí:

https://www.naciodigital.cat/bergueda/especials/680/pagina1

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
188 views
188 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com