0 Shares 296 Views

Un pas endavant en la lluita pel medi ambient

7 de desembre de 2021
296 Views
Per: David Ruiz – Regidor de Medi Ambient

Aquesta setmana hem culminat mesos de treball per implantar un projecte força innovador al nostre municipi en relació a la millora del medi ambient.
La prova pilot que hem pogut iniciar és fruit de la col•laboració estreta amb Aigües de Manresa i una empresa de renom mundial en tecnologies aplicades a l’Aigua; Tecnoconverting que desenvolupa la seva activitat a Sant Fruitós de Bages.
El sistema ideat per aquesta empresa anomenat TECNOGRABBER, sorprèn per la seva simplicitat però alta eficàcia a l’hora de recollir tots aquells residus sòlids que corren per la nostra xarxa i que acaben arribant als nostres rius i finalment al mar.
El nostre municipi és el primer de la Catalunya Central en implantar aquest sistema que esperem sigui un referent per altres municipis de la zona.
Aquest sistema de malles, impedeix que aquets sòlids contaminin el medi ambient . La reflexió interessant al respecte d’aquest sistema és que no només impedeix que aquests residus sòlids contaminants arribin a malmetre les nostres aigües, sinó que els visibilitza i deixa constància palpable del mal ús que donem a la nostra xarxa d’aigües que utilitzem com si fos un autèntic abocador.
Ens queda un llarg camí per recórrer per defendre i protegir el nostre entorn, i cuidar un recurs tan preuat com és l’aigua és un pas important. Esperem trobar aliats tan valuosos com els integrants d’aquesta prova pilot per poder anar guanyant terreny en la batalla per la conservació del nostre medi.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
69 views
69 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Editorial 1645
86 views
86 views

Editorial 1645

Brogit Difonem Cultura - 2 de juny de 2023
La vida bé val un somriure (9)
146 views
146 views

La vida bé val un somriure (9)

Miquel P. Cortina - 1 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com