0 Shares 145 Views

Un nou Mercat de Productors Locals arriba a Sant Fruitós de Bages per fomentar la Comunitat Local i la Sostenibilitat

Estem emocionats d’anunciar el llançament del nostre nou Mercat de la Terra Sant Fruitós, un espai dedicat a connectar la comunitat amb productors locals i promoure la sostenibilitat a través de l’alimentació fresca i de proximitat.
A partir del dissabte 18 de maig, i després cada tercer dissabte de mes, els residents de Sant Fruitós de Bages i del pla de Bages tindran l’oportunitat de gaudir de productes frescos directament dels pagesos i elaboradors de la zona.

El mercat, situat al cobert de la Màquina del Batre, obrirà cada tercer dissabte de mes, de 10 a 14 h, oferint una àmplia gamma de productes que van des de fruites i verdures fins a productes artesanals com mel, formatges, embotits i pa.
Aquesta iniciativa és fruit del treball conjunt entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la recentment creada Comunitat Slow Food de la Catalunya Central.

Per una banda, el consistori santfruitosenc té la voluntat d’impulsar un mercat d’aquestes característiques al seu municipi, i per l’altra en els objectius inicials de la Comunitat Slow Food hi havia el d’afavorir la compra directa al productor.
Amb aquesta idea, busquem fomentar l’economia local i promoure hàbits alimentaris saludables entre els nostres veïns. Creiem en la importància de recolzar els productors locals i en la qualitat dels productes de temporada, cultivats amb cura i respecte pel medi ambient.

El Mercat de la Terra de Sant Fruitós de Bages no només serà un lloc per adquirir aliments de qualitat, sinó també un espai de trobada per a la comunitat. Estem compromesos a crear un ambient acollidor on els residents puguin connectar amb els productors, intercanviar receptes i compartir experiències relacionades amb l’alimentació saludable i sostenible.

Us convidem a unir-vos a nosaltres en aquesta iniciativa per donar suport als nostres pagesos locals i promoure una forma de vida més saludable i sostenible per a tots. Veniu a descobrir el nostre Mercat de la Terra i a formar part d’aquest moviment cap a un futur més verd i conscient.

No és un mercat qualsevol

Aquest nou mercat de Sant Fruitós formarà part d’una xarxa internacional de mercats que treballen d’acord amb els principis d’Slow Food.
En aquests mercats, els protagonistes són els petits productors i els artesans del menjar. Hi venen allò que produeixen o elaboren, de manera que poden garantir i explicar de primera mà la qualitat dels seus productes.

A les parades del Mercat de la Terra s’hi pot trobar menjar bo, net i just: els productes són de proximitat, frescos i de temporada; respecten el medi ambient i el treball dels productors; s’ofereixen a preus justos, per a qui compra i per a qui ven.

Els Mercats de la Terra són llocs per comprar productes d’alta qualitat, però també espais per construir comunitats, crear intercanvi i educar. El projecte va néixer l’any 2004 i en l’actualitat n’hi ha a més de 24 països d’arreu del món. A l’estat espanyol només hi ha el de Barcelona, al parc de les Tres Xemeneies, en funcionament des del 2015. De manera que el Mercat de la Terra de Sant Fruitós serà el segon.

Cada mes el mercat inclourà diferents activitats paral·leles. En la primera edició d’aquest dissabte 18 de maig la matinal començarà amb un esmorzar de forquilla i a continuació es tractarà sobre el cultiu recuperat de l’albergínia blanca, on s’exposarà com ha estat el projecte de recuperació, es realitzaran tallers de treball per a la mainada per aprendre a tenir cura d’aquest cultiu i es repartirà planter d’aquesta hortalissa. La matinal finalitzarà amb un vermut musical.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1690
1462 views
1462 views

Editorial 1690

Redacció - 24 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!
1264 views
1264 views

Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 22 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com