0 Shares 2436 Views

Un nou curs al Monsenyor Gibert!!!

23 d'octubre de 2018
2436 Views

Aquest mes de setembre hem fet la presentació del nou curs 18/19 amb la companyia de dos convidats molt especials: un pagès de la nostra comarca i una cuinera molt experimentada i coneguda del nostre país. Ells, que són els experts, ens van explicar algunes cosetes que ens van donar les pistes de quin seria el tema general d’escola, L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE, que entre d’altres coses donarà nom a les classes i vertebrarà la setmana cultural.

Aquí us deixem el que ens van dir els nostres convidats que ens sembla molt interessant:
“Bon dia, mireu jo sóc pagès per vocació i per tradició. La meva, és una professió molt bonica i necessària, llàstima, però, que sovint sigui poc valorada. Es parla del vi, del formatge, del pa, del menjar ecològic, de proximitat…, però mai es parla de la feina del pagès, que just és la persona que fa possible que hi hagi els productes necessaris i de qualitat per elaborar un bon vi, un bon formatge, perquè puguem menjar fruites i verdures no tractades amb pesticides…Mireu, per a mi la terra no només és un objecte purament d’explotació perquè multinacionals i grans superfícies guanyin diners, per a mi la terra és un territori viu que em permet conrear productes de proximitat. És un compromís amb el que mengem i amb el que som”.
“Bon dia, ara em toca a mi, primer de tot dir que sense els pagesos nosaltres no som res, estaríem perduts:

Un dia, vaig llegir que els cuiners si volem fer bons plats hem de fer servir: ingredients, idees, processos, conceptes, referències, formes, jocs, sentiments i il·lusió. I vés per on, tot això també és el que es necessita a l’escola perquè tot funcioni bé. Ja veieu si tenim coses en comú!

Ara us donaré uns quants consells perquè quan arribeu a casa els hi expliqueu als pares. A la cuina sempre s’han de fer servir bons ingredients. Penseu que tot el que mengem repercuteix d’una manera directa en la nostra salut física i mental, per tant hem de ser molt curosos amb el que comprem. Val més gastar en allò que ens posem a dins del cos que no pas en allò que ens posem a fora.

Tothom en la nostra professió tenim uns referents, els meus són els germans Roca, comparteixo amb ells sobretot la idea de que si un vol anar de pressa ha d’anar sol però que si vol arribar lluny ha d’anar acompanyat.

El treball en equip és imprescindible a la cuina, a la feina en general i sobretot també a l’escola, els mestres m’ho han assegurat.

Ja sabeu, doncs, el secret: aliments variats i de qualitat i formes de cuinar que conservin les propietats naturals dels aliments i per tant els nutrients.”

Al final de l’acte vam entregar als tutors i tutores de cada classe un cistell ple de coses amb l’objectiu de despertar l’interès i la curiositat de tots els alumnes per investigar, reflexionar i debatre sobre el tema.

Escola Mn. Gibert

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com