0 Shares 819 Views 1 Comments

Un informe del secretari de l’Ajuntament dóna la raó a Gent fent Poble

28 de novembre de 2020
819 Views 1
Per: Grup Municipal Gent fent Poble      

L’informe núm. 21/2020 del Secretari de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha donat la raó a Gent fent Poble en relació a una queixa que feia 5 mesos que es venia realitzant i de la qual l’alcaldessa Àdria Mazcuñan (ERC) en feia cas omís.

GfP va indicar en els plens de juliol, setembre, octubre i novembre que en el punt “Informació de les regidories” es vulneraven dos drets dels regidors de l’oposició: el dret a disposar de la informació del temes a tractar abans del Ple i el dret a participar del debat plenari. Drets recollits en el Reglament Orgànic Municipal (el ROM) i en la Llei 7/1985. A pesar de les queixes reiterades dels regidors de Gent fent Poble, ni l’alcaldessa ni cap dels regidors del Tripartit ERC-PSC-JUNTSxSF va voler fer-ne cas i ha calgut un informe del Secretari municipal indicant que “la informació ha de trobar-se delimitada en el moment de la convocatòria”, que ha d’estar “a disposició de tots els regidors” i que durant el Ple “requereix que el control es realitzi de forma que puguin intervenir en el tractament del punt la totalitat dels grups municipals” i “la possibilitat de deliberació sobre els assumptes”, així com el requisit de “garantia efectiva de la participació de tots els grups municipals”.

Gent fent Poble considera que la plantofada al Tripartit és important i que precisament els hi arriba a qui es van omplir la boca de transparència, participació i tenir en compte a l’oposició. Ara ja ho poden tenir clar: Gent fent Poble tenia raó en la queixa de vulneració dels nostres drets durant aquests 5 mesos.

 

 

                                                        

1 Comentari

  1. No passa res per pixar-se a la boca de la gent hi ha qui ho practica, però és imprescindible que el que ha de ser pixat ho demani… el tripartit aquí només ha tingut en compte el primer aspecte! caldria més rigor!

    Reply

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
39 views
39 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
34 views
34 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
33 views
33 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com