0 Shares 622 Views

Trànsit de Mercuri

7 de novembre de 2019
622 Views

Malgrat no poder-se observar a simple vista, val la pena saber que el proper dilluns dia 11 es produirà al Cel, el que s’anomena “Trànsit de Mercuri”, fenomen que es produeix en uns cicles periòdics de 7, 10, 3 i 13 anys, i que és quan per alineació perfecte dels astres Terra, Mercuri i Sol, el planeta passa per davant de l’estrella desplaçant-se lentament amb un aspecte d’una petita taca rodona.

A través de telescopi, amb filtres solars és clar, o bé per projecció, és una de les poques ocasions que tenim de contemplar Mercuri, doncs a l’estar tan a prop del Sol, la seva llum, normalment ens n’impedeix una visió fàcil, podent-se observar només amb llums crepusculars, ja siguin matutines o vespertines.

Mitològicament, Mercuri, està associat amb el déu homònim, representant de les activitats comercials. El podem veure amb ales al casc i als turmells, el que li permet volar i desplaçar-se amb gran velocitat.
El símil és adient ja que el planeta, per la seva proximitat al Sol, té un desplaçament pel firmament molt ràpid.

Per al qui tingui els mitjans adequats per a observar-lo, saber que el fenomen començarà a les 13:35 hora oficial, 12:35 UTC i durarà fins a la posta de Sol. Aprofiteu-vos, ja que així com l’últim va ser l’any 2016, el proper no serà fins el 2032

Rosa Camprubí

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
119 views
119 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
137 views
137 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com