0 Shares 815 Views

The River Troupe Gospel

15 de juny de 2018
815 Views

Dissabte passat vam gaudir a la màquina de batre d’un grup de gòspel amb una projecció ascendent, els seus concerts es conten per èxits, porten una marxa que s’encomana i arriba a la gent que de seguida participa amb el espectacle. Ells són: “The river troupe Gospel”.

Una vegada acabat el concert, parlo amb els dos direct@rs que molt amablement m’han atès. Ells son el Jaume Riu amb molts anys dedicats a la música, 23 anys portant corals, compositor de sardanes; i la Vicen Alfonso, amb una llarga trajectòria i experiència amb el Gòspel, ha estat cantant del “Esclat Gospel Singers” 10 anys, la seva inquietud la va portar a Londres a treure’n més profit d’aquesta música amb els millors: “Els London community gospel chorale”. Tots dos tenen un currículum molt extens que obviem per raons d’espai. (Ambdós contesten a les preguntes complementant les seves respostes).
Com es va formar el grup, quins van ser els seus inicis?
A l’any 2009 jo dirigia una coral de mares i pares que es deia La troupe del riu i vam anar a un taller de gòspel organitzat per la Coral nova harmonia de Sallent, el grup que feia el taller es deia Jambalaya, allà vam conèixer a la Vicen , una dels seus components. La gent de la coral s’ho passava molt bé i ens van proposar canviar un dels quatre assajos clàssics mensuals per un de gòspel i aquí va ser l’inici de tot un canvi
Per que té tant èxit la música gòspel?
La música gòspel el que fa es treure alegria, energia i positivitat, Engresca i és una música que no és difícil d’aprendre. La gent que no ha cantat mai pot venir i si que fem servir partitures però si no llegeixes música no passa res perquè de tant sentir-ho i tant repetir el vas aprenent.

Teniu la plantilla tancada o podria entrar mes gent?
Fem una prova per entrar al grup, ara tenim llista d’espera però ho valorem tot, el nombre ideal seria entre seixanta-cinc i setanta. Aquest final de curs obrirem inscripcions però no passarem de setanta persones.
Quines actuacions teniu a la vista?
Ara mateix les tres que tenim mes a prop son:
El 7 de juliol anem a Sant Mateo de Bages
El 28 de Juliol al cicle de sopars concert del castell de Sallent
El 5 d’agost a Sant Salvador de Guardiola

Vicente de la Luna

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com