0 Shares 207 Views

Tardor 2023

23 de setembre de 2023
207 Views

Per: Àngel Masallé

Avui dissabte dia 23 de setembre a les 8 hores i 50 minuts hora oficial peninsular, serà l’equinocci de tardor i el començament d’aquesta estació que durarà 89 dies i 21 hores i s’acabarà el 22 de desembre amb el solstici d’hivern.
A començaments de la tardor, al capvespre podrem veure a Saturn com a únic planeta visible. A partir de novembre començarà la seva aparició al cel Júpiter per l’est i al desembre podrem veure durant unes setmanes a Mercuri per l’oest.
A les matinades de tardor podrem veure a Venus, Júpiter i breument a Mercuri.
Per al que fa a les estrelles i constel·lacions, seguirem podent observar el triangle d’estiu. A mesura que vagin avançant els mesos podrem veure les constel·lacions del Pegàs, Andròmeda i Perseu i cap a finals de tardor sortiran les constel·lacions del Taure i Orió que es veuran amb la màxima esplendor durant les nits d’hivern.
Durant aquesta tardor es produiran dos eclipsis, un de sol i l’altre de lluna. El 14 d’octubre, es produirà un eclipsi anular de sol que es podrà veure des de Estats Units, Amèrica Central, Colòmbia i Brasil. Des de les illes Canàries més occidentals es podrà veure a la matinada però amb una magnitud molt petita.
El 28 d’octubre, es podrà veure un eclipsi parcial de lluna i es podrà veure des d’Amèrica, Europa, Àfrica, Àsia i Austràlia. La fase de parcialitat des del nostre país començarà a les 21:35 hores oficial peninsular i s’acabarà a les 22:53 h.
Durant aquesta tardor podrem gaudir de les pluges d’estrelles dels Dracònids cap al 8 d’octubre, els Orionids cap al 21 d’octubre, els Tàurids cap al 4 de novembre, els Leònids cap al 17 de novembre, els Gemínids cap al 13 de desembre i els Ursides cap al 21 de desembre.
El 18 d’octubre la lluna ocultarà l’estrella Antares.
Les llunes plenes durant la tardor seran el 29 de setembre, el 28 d’octubre i el 27 de novembre.
També haurem d’estar al cas perquè ens caldrà tornar a canviar l’hora per ajustar-nos a l’horari d’hivern. A la matinada del diumenge 29 d’octubre, a les 3 haurem d’endarrerir el rellotge fins a les 2, aquest dia, per tant, tindrà oficialment 25 hores.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com