0 Shares 247 Views

Sopar amb la lluna plena

2 de setembre de 2023
247 Views

Una setantena de persones es van aplegar el vespre d’aquest passat dimecres dia 30 a les vinyes de La Corseca per tal de poder contemplar la sortida de la Lluna tot sopant.

Aquesta Lluna, que era la segona plena d’aquest mes d’agost, tembé se l’ha anomenada súper-lluna o lluna blava (Blue Moon), i malgrat que de l’horitzó va sortir a les  20,30 h. aproximadament, des d’aquest escenari  no es va poder veure fins ben passades les 21,00 h.

El cel d’aquests vespres no ofereix gaires atractius en quant a l’observació de planetes o altres objectes destacables, i dimecres tampoc hi havia cap trànsit de la ISS (Estació Espacial Internacional) ni de la CSS (Estació Espacial Xinesa) ni dels trens de satèl·lits Starlink, per tant els assistents es van haver de conformar amb la visió de la LLuna.

Però van quedar satisfets, doncs per ajudar a contemplar-la millor i no haver-se de limitar a fer-ho a ull nu, van comptar amb l’assistència d’un telescopi, així com d’una ullera de llarga vista per poder-ne apreciar els detalls.

Fantàstic.

I acompanyats d’un bon menjar, un bon vi i de la fresqueta de la nit, després de tants dies de calor extrema, es pot dir que van gaudir d’un vespre rodó, que molts van aprofitar també per posar un punt i final a les seves vacances.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
362 views
362 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
290 views
290 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
335 views
335 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com