0 Shares 529 Views

Solidaritat sí, però mala praxis també!

24 de maig de 2020
529 Views

Per: Laia Feliu

Em dic Laia Feliu i Rodríguez, i escric aquestes línies com a regidora a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, però també com afectada d’esclerosi múltiple i com a mare. La malaltia em situa en una situació especialment vulnerable al virus, però encara és pitjor la situació de la meva filla petita, que el mes que ve farà quatre anys i ella també està al grup de risc per moltes altres patologies que té del néixer.

Dijous passat dia 14, a Sant Fruitós es va celebrar el primer Ple des que va començar la i post-confinament a causa, com sabem, del virus COVID19. Aquest Ple es va celebrar al pavelló municipal d’esports del poble i de manera presencial, tot i està immersos en plena fase 0, a diferència de la resta de municipis que els han fet telemàtics.

Els metges em van recomanar que no hi anés, i d’aquesta manera em vaig veure obligada a triar entre la seguretat de la meva família i els meus deures com a regidora, una decisió que ha estat molt difícil i que m’ha fet patir.

Cal dir que per preparar el Ple vam fer una reunió telemàtica, sigui dit de pas, la única reunió telemàtica que hem fet tots i totes les regidores més la interventora i el secretari. En aquesta reunió vam intentar debatre sobre com afrontar aquesta crisis entre tots i totes, però no va anar tant bé com era d’esperar, i va servir de ben poca cosa a part, està clar, de poder-ne fer una Nota de Premsa.

Com dic, la meva situació és complicada i de risc, però també la d’altres regidors, per això vaig demanar que es poguessin fer els Plens telemàticament. Però, després d’explicar la situació en detall, l’únic que en vaig treure va ser la resposta d’un dels regidors de Gent fent Poble, dient: _”tant els meus companys i companyes com jo mateix, t’ entenem perfectament i ens solidaritzem amb tu!”_

Gràcies, moltes gràcies, però només amb solidaritat de paraula, no en tinc prou.
Ha resultat que aquesta solidaritat mal entesa ha aportat a que perdés els meus drets! I és que, tornant al Ple, va continuar essent presencial, i quina casualitat que es van poder aprovar dos punts molt rellevants pel pressupost municipal i pels ajuts a la recuperació social, que ens semblen poc acurats i que d’haver-hi pogut ser, el resultat de les votacions hauria sigut un altre.

Així doncs, l’alcalde va decidir convocar el Ple presencial i modificar l’ordre del dia i d’aquesta manera, alterar les majories democràtiques i els resultats de les votacions.
No em sembla una bona praxis per part del grup que hi ha a govern.
I em sap greu dir-ho però sí, he vist es meus drets democràtics del tot vulnerats.

Laia Feliu

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
39 views
39 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
34 views
34 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
33 views
33 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com