0 Shares 1033 Views

S’obre el període per a sol·licitar els ajuts municipals per a persones a l’ATUR.

21 d'abril de 2020
1033 Views

Obert el període per a sol·licitar els ajuts municipals per a persones a l’ATUR, afectades per un ERTO i AUTÒNOMS, dins la línia 1 de subvencions del Pla de Recuperació Econòmica del Municipi.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes poden presentar la sol·licitud fins al proper 11 de maig.

Aquest dimarts 21 d’abril, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha obert el termini per a presentar les sol·licituds per tal d’accedir a la línia 1 d’ajuts del Pla de Recuperació Econòmica del municipi per a totes aquelles persones empadronades i que hagin estat afectades per un ERTO, es trobin a l’ATUR o siguin AUTÒNOMS.

Aquesta línia d’ajuts està dotada amb 390.000 € i el càlcul és que se’n beneficiaran 1950 persones. La subvenció serà igual per a tots els beneficiaris i tindrà un import mínim de 200 euros i un màxim de 500 euros.

Els ciutadans que poden sol·licitar l’ajut són els següents:

Grup 1. ATUR. Treballadors per compte aliena que han passat a quedar en situació legal de desocupació total per extinció de el seu contracte de treball en data igual o posterior al 14 de març de 2020.

Grup 2. ERTO. Treballadors per compte aliena que han vist suspès el seu contracte o reduïda la seva jornada arran d’un expedient de regulació temporal de l’ocupació a conseqüència de l’estat d’alarma declarat arran de la pandèmia del COVID-19, i als quals l’empresa, durant la suspensió o reducció de jornada no els abona cap concepte salarial compensatori.

Grup 3. AUTÒNOMS. Treballadors per compte propi o autònoms que tinguessin el dia 14 de març de 2020 aquesta condició i que es trobessin donats d’alta en aquella data al Règim especial de treballadors per compte pròpia o autònoms a la Seguretat Social el dia 14 de març de 2020, que no exerceixin una de les activitats citades a l’annex del Reial Decret llei 10/2020 i que entre l’1 de gener de 2020 i el dia 17 d’abril de 2020 hagin experimentat una reducció de l’import brut de facturació igual o superior al 30 % respecte al mateix període de l’any 2019.

Les persones que compleixin els requisits poden presentar les seves sol·licituds:

Telemàticament a la seu electrònica municipal:

https://www.santfruitos.cat/seu-electronica/serveis-i-tramits/tramits/instancia-generica

Presencialment al registre municipal, ubicat a l’ajuntament, (plaça de la Vila,1), en horari d’atenció al públic de 9 a 14 hores, amb concertació de cita prèvia via telefònica (93 878 97 00).

Per tal de sol·licitar les subvencions caldrà presentar l’ANNEX 1 en tots els grups esmentats anteriorment. A banda caldrà entregar la següent documentació en funció del grup específic de cada persona:

Grup 1. Document expedit per l’autoritat laboral que acrediti la condició legal de desocupació total per extinció del contracte de treball per compte aliena.

Grup 2. Certificat expedit per l’empresa on es troba contractat el treballador que acrediti que el seu contracte de treball ha estat suspès o que se li ha reduït la jornada per un expedient de regulació temporal de l’ocupació a l’empara dels art. 22 i següents del Reial Decret 8/2020, de 17 de març, segon el model de l’annex 2.

Grup 3. Document expedit per la Seguretat Social que acrediti que el treballador es troba donat d’alta al Règim especial de treballadors per compte pròpia o autònoms. Els sol·licitants del grup 3 hauran d’indicar també quina activitat exerceixen i en quin epígraf de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE) es troba la que exerceixen.

Les sol·licituds es poden presentar des d’avui dimarts 21 d’abril i fins el proper dilluns 11 de maig.

Tota la documentació es pot consultar i descarregar des de la pàgina web municipal

https://www.santfruitos.cat/

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Ara que ja s’acaba batxillerat…
60 views
60 views

Ara que ja s’acaba batxillerat…

Institut Gerbert d’Aurillac - 22 de maig de 2024
L’atenció personal, una espècie en vies d’extinció?
46 views
46 views
DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH
96 views
96 views

DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH

Redacció - 20 de maig de 2024
“Albiol encerta”
73 views
73 views

“Albiol encerta”

Narcís Lupón - 20 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com