0 Shares 108 Views

S’instal·len uns dispositius de monitorització dels sistemes de contenció del talús del camí de Sant Benet de Bages

22 Gener, 2020
108 Views

El talús lateral del camí de Sant Benet de Bages serà objecte d’una prova pilot de monitorització de sistemes de contenció, un projecte subvencionat pel Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial, amb conveni amb la Universitat de Cantabria, un centre expert en innovació en la contenció de talussos. La instal·lació d’aquesta prova pilot es durà a terme el proper dimarts 14 de gener.

Actualment aquest projecte ja s’ha desenvolupat i s’han realitzat les proves de laboratori corresponents i ara cal posar-les a prova en un sistema de contenció ja instal·lat. En aquest sentit s’ ha sol·licitat poder testar aquest innovador projecte d’I+D a Sant Fruitós de Bages en el camí asfaltat que uneix la N-141c amb el Monestir de Sant Benet.

Aquest projecte no afectarà el bon funcionament dels sistemes de contenció del propi talús i un cop instal·lat, si l’assaig funciona, es deixarà col·locat al mur, aconseguint l’obtenció de dades de forma continuada respecte al comportament del talús i dels sistemes de contenció implantats.

Recordem que aquest sistema de contenció es va col·locar en aquest mur arran del despreniment de roques del t març de 2017. Les obres van consistir en la col·locació d’una barrera de protecció, una malla d’anells i uns faldons per tal d’assegurar la protecció de caigudes de roques de la part superior de la paret i l’estabilització del talús afectat en tota la seva longitud.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Entrevista a Jordi Carulla.
110 views
110 views

Entrevista a Jordi Carulla.

Redacció - 9 Abril, 2020
El dimoni mentider.
14 views
14 views

El dimoni mentider.

Redacció - 9 Abril, 2020