0 Shares 366 Views

S’estrena del documental “Aquella guerra que hi va haver” amb les vivències, en primera persona, dels veïns i veïnes del municipi

19 de novembre de 2021
366 Views
Per: AjSFB

 

Aquest projecte de memòria oral es podrà veure el divendres 19 de novembre el Teatre Casal Cultural.
Què va passar a Sant Fruitós de Bages durant la guerra i la postguerra? Com van viure els veïns i veïnes la segona república?
El divendres 19 de novembre, a les 7 de la tarda al Teatre Casal Cultural, s’estrena el documental de memòria oral “Aquella guerra que hi va haver” un audiovisual creat a partir de les entrevistes realitzades a una setantena de persones del municipi.
Aquesta és la tercera entrega d’un projecte de memòria oral que es va iniciar l’any 2016 on es van enregistrar més de 120 hores d’entrevistes a gent gran del municipi. En aquesta edició relaten en primera persona les seves vivències i records d’aquesta època que va marcar les seves vides i permet conèixer quines conseqüències va provocar la guerra en el municipi i en la societat. Moltes de les persones que apareixen en aquest material ja no hi són.
Aquesta sèrie de peces audiovisuals, amb gran connotació històrica, constitueix un fons documental d’un valor excepcional, ja que tota la informació que s’hi exposa no està documentada en paper.
L’any 2017 va sortir a la llum el primer documental “L’evolució de Sant Fruitós de Bages”, sobre com s’ha desenvolupat la societat, l’economia i la vida quotidiana en els darrers cent anys. L’any 2019 es va estrenar el documental “Guarda’m un ball” dedicat a les tradicions, festes i vida social de la nostra gent gran, i finalment s’estrena aquest tercer documental dedicat a la guerra civil i els seus efectes, una visió local del període més negre de la història contemporània.
Aquest documental es podrà comprar per 9€ a l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages, a la Llibreria Ferrer i a Foto Isidre, a partir del dilluns 22 de novembre.
La projecció d’aquest documental és obert a tota la ciutadania, però cal reservar prèviament una entrada a través del següent enllaç:
https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntamentsantfruitos

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com