0 Shares 529 Views

Sessió extraordinària del Ple Municipal

9 d'agost de 2019
529 Views

El passat dia 1 d’agost al migdia, es va celebrar el ple extraordinari convocat per l’alcalde, amb diversos punts a tractar. Per començar es va procedir a la votació per l’aprovació de l’acta de la sessió del 24 de juliol, que va ser aprovada amb els vots a favor de GfP, JxSF i PSC, per la seva part ERC va votar en contra.

Tot seguit es va passar a debatre els decrets d’alcaldia, que eren molts, es tracta de que els portaveus de la oposició demanin, de tots aquells decrets que creguin adient, ampliar la informació respecte als motius que han incidit en el mateix. Aquí es va parlar de llicencies d’obres, preus de serveis, recursos de ciutadans, quotes urbanístiques, llicencies ambientals, el bar de la Festa Major … per cert que en la majoria de les intervencions que va fer l’alcalde feia referencia al temps que porten fent la seva tasca sense cobrar, en al·lusió clara a la no aprovació del cartipàs en els dos anteriors plens, i per la seva part la portaveu d’ERC feia una referencia similar afegint que la oposició havia tingut molt poc temps per revisar tots els decrets presentats.
En base a aquests afegits, l’alcalde va retirar el punt 3, manifestant que així tindrien mes temps per revisar la documentació pertinent.
El quart punt, era per la modificació de la línia de terme municipal entre Sant Fruitós de Bages i Santpedor, amb motiu de que determinades accions d’Ampans, al estar la seva propietat a cavall dels dos pobles, portava discrepàncies de com havia de tractar-se les llicencies d’obres i l’ús dels terrenys; es va aprovar amb el vot a favor de tots els regidors assistents.

El darrer punt va ser la modificació del pressupost municipal núm. 15/2019, referent al romanent de l’exercici 2018, de mes d’un milió d’euros, que es volia incorporar a l’exercici 2019. Això permet destinar bona part d’aquests diners a fer altres inversions o despeses, que encara no tenien pressupost o be s’havia quedat curt. Aquí es poden trobar un munt de partides, mobiliari pel casal de joves, aparells de gimnàstica dolça, casal d’entitats, millores enllumenat, comissaria de la policia local …. precisament aquest va ser el mes discutit, no per la manca de necessitat, si no perquè, segons la oposició, el seu desenvolupament havia estat improvisat; l’alcalde va respondre que no era així, ja que havien previst ocupar l’espai del pis superior on hi ha ara la comissaria i que finalment no es va poder fer efectiu, la qual cosa va derivar en que es tingues que trobar una alternativa. Per fer aquestes inversions, a més a més de la part de romanent que s’hi destinarà, també es complementarà amb una operació creditícia, que situarà l’endeutament de l’ajuntament a l’entorn del 17%, tenint en compte que aquest, manifesta l’alcalde continua sent dels mes baixos dels darrers anys. S’aprova amb els vots a favor de GfP i PSC i les abstencions d’ERC i JxSF.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

10è aniversari de la nova biblioteca
77 views
77 views

10è aniversari de la nova biblioteca

Redacció - 18 de juny de 2024
Eleccions Parlament Europeu 2024
60 views
60 views

Eleccions Parlament Europeu 2024

Redacció - 18 de juny de 2024
Opinions de sobretaula: Una gimcana diferent
59 views
59 views

Opinions de sobretaula: Una gimcana diferent

Marina Puigdellívol - 18 de juny de 2024
Darreres activitats del curs
79 views
79 views

Darreres activitats del curs

Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós. - 17 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com