0 Shares 43 Views

Se celebra amb èxit la presentació del nou projecte solar de Sant Fruitós de Bages

10 de juliol de 2024
43 Views

El passat 20 de juny, es va dur a terme la presentació oficial de l’únic projecte fotovoltaic bonificat a Catalunya, que estarà situat a Sant Fruitós de Bages. L’esdeveniment es va dur a terme a les 19.30 hores a la sala polivalent del NEXE – Espai de Cultura a Sant Fruitós de Bages i van acudir prop de 50 persones.

 

En la presentació van ser presents tant el promotor del projecte, el Grup ASPIRAVI, la plataforma que fa possible la participació conjunta, Fundeen, i el gabinet expert en transició justa i sostenible local de la mà de Joan Hererra, Samsø. Com a ponents també van participar Joan Carles Batanés, que va donar la benvinguda als assistents, i Santiago Martínez, director general de km0 Energy, l’empresa col·laboradora de Aspiravi experta en desenvolupament i enginyeria de projectes fotovoltaics de generació distribuïda.

 

Els veïns van poder conèixer de primera mà les característiques del projecte, destacant que és l’únic projecte que ha resultat adjudicatari d’una tarifa fixa d’energia de subhasta REER a Catalunya i en el qual es podrà invertir des de 500€.

 

Aquest tipus de règim afegeix molta seguretat a la inversió, en tenir un preu tancat per a la venda d’energia adjudicat per l’estat en la tercera subhasta REER la qual cosa permet tenir uns ingressos estables durant els primers 12 d’anys d’operació del projecte.

 

A més, el projecte prioritza la inversió de manera exclusiva entre la població de les zones de Sant Fruitós, el Bages, Catalunya central i aquells municipis que estiguin dins d’un radi de 60 km.

 

Est, consisteix en una instal·lació fotovoltaica de 2,93 MWp de potència amb seguiment a un eix i ofereix una rendibilitat anual del 6,5% en un període de 5 anys amb pagaments d’interessos trimestrals, recuperant el capital invertit en l’últim pagament per a maximitzar aquests interessos. L’import a finançar és de 600.000€, corresponent al 25% de l’import total del projecte.

 

Aquest projecte suposa un pas més en la consecució d’aquesta llicència social, prioritzant la inversió entre la població més pròxima a la planta solar.

La participació activa dels ciutadans i les empreses privades en aquests projectes no sols fomenta la inversió local i el desenvolupament econòmic, sinó que també assegura que les comunitats es beneficiïn directament de les iniciatives sostenibles. En involucrar a la societat en la inversió i desenvolupament d’energies netes, s’enforteix el compromís col·lectiu cap a la transició energètica i es promou una major consciència i responsabilitat ambiental.

 

Per part seva, Iñaki Muñiz Director de ASPIRAVI Spain comenta: “Estem molt orgullosos de desenvolupar un projecte que no sols aportarà beneficis econòmics, sinó que també tindrà un impacte positiu i real en el territori, per la qual cosa animem a tots els ciutadans a participar”.

 

“En Fundeen creiem fermament que la transició energètica ha de ser un esforç col·lectiu on ciutadans, empreses i governs treballin junts per a aconseguir un futur més net i responsable” relata Nacho Bautista, CEO de Fundeen.

GRUP ASPIRAVI

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com