0 Shares 361 Views

S’avança la verema, per les altes temperatures

15 de setembre de 2023
361 Views

Les altes temperatures i la manca de pluges han fet avançar la verema a casa nostra. Així doncs, tot i no haver arribat encara a mitjans de setembre, el celler Mond Obert de Sant Iscle i el viticultor de La Corseca ja han acabat la campanya d’aquests 2023.
La Corseca que, amb un total de 480 kg, consideren que ha estat una bona collita, doncs a diferència d’altres anys, amb xarxes, l’han pogut protegir dels tudons on l’any passat se’n van menjar més del 90%.

A Sant Iscle ja fa prop d’un mes que van collir les varietats més primerenques, i a hores d’ara ja han acabat amb tota la collita. Mai tan aviat com ara, doncs amb les condicions meteorològiques i ambientals d’enguany, el raïm ja havia arribat al grau òptim per a poder ser collit tot i que aquí ha estat entre un 30 i un 40% menor en quantitat. Aquest avançament ha estat provocat per les manques de pluja on la calor estava provocant el pansiment del raïm.

Malgrat les circumstàncies adverses els viticultors preveuen que, un cop acabat tot el procés d’elaboració, en resultin uns vins de molt bona qualitat, alguns per a consumir l’any 2026.

Les pròximes setmanes se celebraran a diferents cellers del Bages,festes de La Verema fins a culminar amb la Festa de la Verema del Bages que se celebrarà del 28/09 al 01/10. Per avançar, aquest dissabte 16, el celler Collbaix celebra la seva festa amb la trepitjada de raïm a les tines de pedra i cairons i el pròxim dissabte 23, Urpina celebrarà la seva verema solidària amb un munt d’activitats

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com