El passat diumenge es va celebrar la 41a edició de la Transéquia, organitzada per la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia que va reunir quatre mil caminants i ciclistes en les diverses modalitats, que van realitzar algun dels recorreguts entre Balsareny i Manresa.
Enguany Sant Fruitós de Bages fou el municipi amfitrió 2025, les altres quatre poblacions que es van alternant en aquest honor són Balsareny, Sallent, Santpedor i Manresa.
La primera activitat va tenir lloc el passat dia 14, a l’Espai Nexe de Sant Fruitós on es van reunir una cinquantena de comensals per viure una experiència gastronòmica centrada en la col verda manresana, un ingredient tradicional del territori que va ser el protagonista en un menú especialment dissenyat per a l’ocasió. Els restaurants participants, compromesos amb la filosofia bo, net i just, integrants de la Comunitat Slow Food c.c., van elaborar una proposta culinària creativa i sorprenent que va fer valdre la riquesa gastronòmica del Bages. En aquesta ocasió el treball grupal a anar a càrrec dels establiments Bacasis, Ígnia, Laida i l’Obradora de Manresa, Can Patoi de Navarcles, i Mas de la Sala de Sallent.
Diumenge, el Parc de l’Agulla, final de la Transéquia, els participants van gaudir de diferents actuacions de grups santfruitosencs, com els Geganters i Grallers, l’Associació Batukada Shangó i l’Esbart Som Riu d’Or.
A més, hi havia un punt d’informació turística i els abnegats torradors de botifarres del Grup Posa’t en Marxa han estat al peu del canó des de les sis del matí a la línia d’arribada, coent i repartint el menjar.