0 Shares 389 Views

Sant Fruitós primer, sobretot.

27 de juny de 2020
389 Views

Per: Jordi Morros –

Sant Fruitós és un poble llaminer, per governar. Vull dir que deu tenir les mateixes dificultats que tenen altres i que són comunes a tots -les dificultats- però que al mateix temps té unes condicions que fan més còmode -no sé si seria la paraula exacte, hi podeu afegir la que us vingui de gust- com per exemple el nivell de renda, la seva centralitat i la seva envejable situació geogràfica que fa que en poca estona et puguis plantar a un lloc o a un altre, la qualitat de vida que ha guanyat al llarg del temps amb molts esforços, els serveis que ofereix, els polígons industrials que s’hi han anat desenvolupant als llarg dels anys i que fan que sigui un pol d’atracció de serveis i empreses -a Manresa, per exemple, poc sòl industrial queda- amb tot el que això suposa d’ingressos i, de retruc, inversions a la població. Tot això ha sigut possible gràcies als seus dirigents i, sobretot la seva població. Sobretot.

No sé exactament el perquè, però també té una peculiar història de governs i desgoverns, de trencadisses que fins i tot han afectat a la pròpia societat civil del poble -els qui abans eren amics ho van deixar de ser- , de tornar a començar i d’ensurts. Qui no recorda quan Bartolomé Ayala va trencar el pacte de govern del PSC i Esquerra per qui sap què?. O Quan Convergència també va petar i va aparèixer Gent fent Poble?. Algun dia ens ho haurien d’explicar.

Totes les opcions polítiques que es presenten en una eleccions municipals són legítimes. Només faltaria, oi?. I se suposa que totes ho fan amb la voluntat de millorar la vida dels seus ciutadans. És evident que uns ho fan amb uns ideals i els altres amb uns altres, que uns són més de tirar en una direcció i els altres en una altra, que uns tenen unes prioritats i els altres unes altres. Tot això ens enriqueix. En cas contrari tornaríem a abans. És a dir, quan només un decidia per tots.

Com ja haureu deduït tot això ve a tomb del canvi de govern que hi ha hagut a Sant Fruitós. Legítim?. Sí. Totalment. Com ho era el govern que hi havia fins ara. Comprensible?. Vist des de fora no sabria què dir. Molt em temo que hi ha més rancúnies, desavinences personals, rancors o que hi ha hagut formes de fer que possiblement no han estat encertades ni, tornem-hi, pels uns i pels altres. És fàcil de dir i difícil de fer, però Sant Fruitós primer. Costi el que costi.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com