0 Shares 1109 Views

Sant Fruitós de Bages triplica el reciclatge en el primer any de la prova pilot amb contenidors tancats

30 de desembre de 2019
1109 Views

Les dades recollides confirmen que la recollida selectiva es triplica, la recollida d’orgànica es multiplica per quatre, i els residus que arriben al dipòsit baixen a la meitat.

Un any després de la implantació del projecte de recollida de residus mitjançat xip als barris de La Rosaleda i Torroella de Baix, les dades confirmen que en aquestes zones del municipi la recollida selectiva arriba al 80%, uns resultats que superen les expectatives previstes quan es va impulsar el projecte.

Aquest projecte a la pràctica suposa que el contenidor de resta (tot allò que no es pot reciclar) i el d’orgànica estan tancats i que només es poden obrir amb una targeta personalitzada i, en el cas del primer, només està operatiu un dia a la setmana. L’objectiu del projecte era aconseguir un canvi d’hàbits de la ciutadania augmentar d’aquesta manera els índexs de reciclatge a nivells semblants al porta a porta

El balanç de les dades dels residus recollits posa de manifest que només un 21% correspon a la fracció resta, que va a parar al dipòsit i no es pot reciclar, i que abans del canvi representava fins al 74% de tot els residus. L’orgànica és la fracció amb l’augment més important, quadruplicant la recollida i passant de ser el 10% dels residus recollits abans del canvi al 39% actual. Per la seva banda el vidre representa un 13% (abans era un 5%); els envasos un 17% (abans un 6%); i el paper un 11 % (abans també era un 5%).

Un cop analitzats els resultats obtinguts, el Govern municipal està estudiant instal·lar contenidors amb control d’accés mitjançant xip al nucli del poble. Pel què fa a les urbanitzacions de Pineda de Bages i de Les Brucardes la voluntat és la implementació del sistema porta a porta total, amb àrees tancades, amb control d’accés i càmeres, pels residus urbans no inclosos en el porta a porta (com oli, roba i vidre).

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”
127 views
127 views

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”

Comunicació Associació de Comerciants de Sant Fruitós de Bages - 29 de novembre de 2023
Reunió del Consell Municipal de Cultura
48 views
48 views

Reunió del Consell Municipal de Cultura

Redacció - 29 de novembre de 2023
Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar
52 views
52 views

Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar

CNL Montserrat - 29 de novembre de 2023
Cros escolar Sant Fruitós de Bages
46 views
46 views

Cros escolar Sant Fruitós de Bages

Redacció - 28 de novembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com