0 Shares 251 Views

Sant Fruitós de Bages organitza una setmana d’actes amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

17 de novembre de 2021
251 Views
Per: AjSFB

 

Entorn del 25 de novembre, Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha teixit un programa d’actes de reivindicació i lluita contra les violències masclistes.

El tret de sortida serà el concert que oferirà la cantant Mabel Flores, i la seva banda, al Teatre Casal Cultural, el dissabte 20 de novembre a les 8 del vespre. La cantant terrassenca destaca per les seves lletres feministes i reivindicatives. Durant el concert es presentarà en primícia la cançó “Estimo la nit” que ella mateixa ha compost i que serà la música del protocol contra les violències sexuals entorn l’oci nocturn a la comarca del Bages.

Les entrades pel concert es poden comprar per 5 € en el següent enllaç: https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntamentsantfruitos

El mateix dijous 25 de novembre, a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda, se celebrarà l’acte institucional a la plaça de la Vila amb la lectura del manifest de la jornada a càrrec de representants de l’associació Dones per Sant Fruitós. Posteriorment les assistents podran prendre part en una acció reivindicativa i veure l’estrena de l’audiovisual “T’estimo”,  realitzat pels alumnes de l’aula socioeducativa del municipi, Cal Clic.

El divendres 26 de novembre la psicòloga Lídia Costa oferirà una xerrada sobre psicodefensa feminista on donarà les claus a les assistents per potenciar recursos emocionals per fer front a situacions  difícils i per potenciar l’autoestima. Aquest acte es realitzarà a la Biblioteca a les 7 de la tarda i cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: https://forms.gle/DJxs7tjNUudtor836

El darrer dels actes programats serà el dissabte 27 de novembre, a les 10 del matí al Nexe-Espai Jove, amb un taller d’autodefensa feminista on s’ensenyarà a les participants diferents tècniques bàsiques senzilles per tal de protegir-se en cas de patir una agressió. Aquest taller compta amb la col·laboració de la Policia Local del municipi. Aquest acte es realitzarà amb totes les mesures sanitàries vigents i es recomana presentar el certificat Covid de vacunació. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: https://forms.gle/DJxs7tjNUudtor836 .

Paral·lelament, del 25 de novembre al 9 de desembre, el Nexe Espai Jove acollirà l’exposició “Retrats després de la por” creada per Nana Fullana. Aquesta mostra d’art permetrà reflexionar sobre la violència i els seus efectes.

Enguany la campanya del 25N porta per lema “L’amor no t’ha de prendre la vida” i gira entorn de la imatge del COR, reivindicant l’amor en les relacions sanes, ja que si hi ha violència, no es pot dir que hi hagi amor. El COR simbolitza  el respecte, l’amor propi i l’autoestima, imprescindibles per la igualtat en les relacions.

Per aquest motiu els establiments de Sant Fruitós de Bages lluiran, durant els dies de la campanya, globus en forma de cor per tal de fer arribar a la ciutadania que cal fer una lluita conjunta per erradicar les violències envers les dones.

MANIFEST

Sens dubte estem vivint en un lloc privilegiat del Planeta. A diferència d’altres indrets, aquí no acostumem a tenir grans desastres meteorològics, ni  patim ensurts geològics, i gaudim d’un clima amable que ens permet viure amb certa confortabilitat, i a diferència també d’altres societats, hem pogut desenvolupar les nostres habilitats, no sense esforç, però si amb llibertat.

La majoria de nosaltres hem nascut, crescut, viscut i evolucionat amb unes condicions de vida, que en els pitjors dels casos són molt millors que les de milions de persones d’arreu de món, per no parlar ja de la sanitat i l’educació, que ens han permès cuidar el cos i la ment.

Què ens manca doncs a tot aquest conjunt de persones que només pel sol fet de viure on vivim ja ens hauríem de considerar afortunats?

Què ens passa com a societat, que malgrat tenir capacitat de judici massa sovint perdem el nord en les relacions personals fins arribar al seu deteriorament ?

Què ens passa pel cap per arribar a degenerar de tal manera que a l’estat espanyol, aquest 2021 ja hi ha 36 dones que han perdut la vida a causa de la violència de gènere, 12 de les quals a Catalunya?

I això només és el resultat comptabilitzat de quan s’arriba al greu desenllaç, però ens hem preguntat quantes n’hi ha que ho pateixen cada dia?, i quantes n’hi ha que a més a més de patir-ho cada dia ho fan en silenci?

Si volem fer del nostre un país just, lliure, pròsper i gloriós; no poden permetre sota cap concepte que hi hagi persones que pateixen violència a l’interior de la seva família, allà on tothom s’hauria de sentir feliç, segur i protegit.

I aquí és on hi entrem tots i totes, cadascú de nosaltres, des de casa nostra, des de les nostres feines, des del nostre lleure, des de les nostres amistats, hem de actuar i lluitar contra totes i cadascuna de les formes de violència, ja sigui amb l’ajut, la conscienciació, la difusió, la prevenció, la detecció i la denúncia.

No podem permetre que una societat que se suposa culta, moderna, progressista i solidària tingui a les seves files formes de violència domèstica o de gènere.

No només hem de dir prou, hem d’aconseguir que ja n’hi hagi prou. Hem d’exercir un rebuig total que ha de començar amb la inculcació dels valors i drets més bàsics de la persona des del moment zero del seu ús de raó, i s’hi ha d’implicar tothom, des dels pares a casa, els mestres a l’escola, els companys al carrer, i sobretot els governants als seus respectius parlaments.

Si no anem tots a la una, difícilment eradicarem aquesta llaga de la nostra societat.

Endavant amb la creuada!

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com