0 Shares 266 Views

Sant Fruitós de Bages i el camí paisatgístic a Sant Benet.

22 d'agost de 2020
266 Views

Font: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Aquest camí de gran bellesa paisatgística és l’itinerari històric que, amb poc més de 3 qui-lòmetres, uneix el nucli de Sant Fruitós amb el Monestir de Sant Benet.

El Bosquet (1) és el punt d’inici d’aquest itinerari, des d’on, passejant o en BTT, es poden veure construccions de parets de pedra seca i barraques de vinya molt ben conservades (2) entre camps de conreu i amb el cim del Montcau i la serra de Montserrat com a teló de fons (3).

Un punt d’interès molt destacable i de gran bellesa paisatgística és el Mirador de Sant Benet (4). Des d’aquest indret, a gairebé 300 metres d’alçada sobre el nivell del mar, es té una vista privilegiada del conjunt del monestir i del seu entorn.

Abans d’arribar al monestir de Sant Benet, podrem observar el recorregut del riu Llobregat a l’extrem oriental del Pla de Bages (5). En aquest punt veurem el “Pont Vell”, aixecat poc després de la confluència dels rius Llobregat i Calders.

La seva construcció es va iniciar el 25 de juliol de 1796 i no es va finalitzar fins el 1804. Té una longitud total de 121,75 metres, amb set arcades de proporcions desiguals. A causa de la seva importància estratègica, va ser volat en el decurs de la Guerra Civil. Finalment, va ser reconstruït l’any 1946.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Menú per a dos.
17 views
17 views

Menú per a dos.

Redacció - 23 de setembre de 2021
Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana
1612 views
1612 views

Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana

Redacció - 23 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com