0 Shares 430 Views

Sant Fruitós de Bages estrena un nou servei de cura per a infants per facilitar la conciliació de les famílies

430 Views

El projecte es posarà en funcionament el dilluns 30 de gener i va dirigit a famílies amb infants d’entre 5 i 12 anys.

Amb l’objectiu de millorar la conciliació de les famílies i permetre que les cuidadores dels infants tinguin temps per a realitzar activitats del dia dia, o per participar de manera plena al mercat laboral, Sant Fruitós de Bages obre un espai lúdic i de joc gratuït, dirigit a nens i nenes des del 5 fins als 12 anys.

Aquesta iniciativa és un projecte que vol donar suport de forma puntual a les dones per a la cura dels infants. Per tant no es tracta d’un servei de canguratge fixe, sinó d’una nova proposta per a facilitar la conciliació en dies ocasionals.

El projecte, anomenat Juga Bages es realitzarà a l’aula d’acollida de l’escola Monsenyor Gibert. Durant l’activitat, que es realitzarà els dilluns, dimecres i divendres, de les 5 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, professionals del lleure vetllaran pels infants. Durant les vacances escolars el servei no estarà operatiu.

Reserva prèvia

Per accedir al Juga Bages les famílies hauran de fer una reserva prèvia, a través d’internet, amb un mínim de 24 hores d’antelació cada vegada que en vulguin fer ús. Les famílies podran deixar l’infant l’estona que ho necessitin dins l’horari establert. En el moment de la inscripció els pares i mares rebran informació sobre el servei amb els objectius, la metodologia, les activitats, l’horari i la normativa del servei.

El Juga Bages també inclourà un servei de préstec de jocs i joguines i se celebraran els dies internacionals que tinguin especial rellevància amb els infants. Totes les activitats aniran encaminades a transmetre els valors de respecte, igualtat i llibertat i comptaran amb un equip format per una persona coordinadora i deu monitors i monitores de lleure.

Les inscripcions poden realitzar-se a: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-IXfnzCVNueCcA5CURyOZDCLFS-J0V4sNClhl1Agl4J-y2Q/viewform

Aquest projecte, impulsat des de l’àrea de les dones del Consell Comarcal del Bages, es realitzarà a un total de setze municipis de la comarca i compta amb el finançament del programa Temps x Cures del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de visibilitzar la feminització de les cures i la necessitat de donar suport a les dones en la conciliació de la vida familiar, laboral i personal.

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
27 views
27 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
24 views
24 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
38 views
38 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com