0 Shares 380 Views

Sant Fruitós de Bages es declara municipi feminista en el mateix Ple on es commemora el Dia Internacional de les Dones i s’aprova l’adhesió al protocol davant les violències sexuals en espais d’oci

12 de març de 2021
380 Views
Text: AjSFB  Foto: Arxiu Redacció

 

La lluita i reivindicació feminista han centrat bona part de la sessió ordinària

El Ple municipal de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, celebrat aquest dijous 11 de març, ha aprovat, per unanimitat de tots els grups municipals, que Sant Fruitós de Bages esdevingui municipi feminista. En aquest sentit tots els presents han votat a favor d’adherir-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes, a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local i a instar al Govern a aprovar una Llei d’igualtat laboral, a lluitar contra la violència de gènere, i a treballar per tal que els serveis públics arribin a totes les dones.

En la mateixa sessió s’ha aprovat l’adhesió a la moció per la commemoració del Dia Internacional de les Dones i l’adhesió al Protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci de la comarca del Bages.

El Ple Municipal també ha aprovat, per unanimitat, l’ordenança reguladora de la taxa que hauran d’abonar les persones que hagin de fer ús dels pisos d’acolliment residencial d’urgència. L’aprovació d’aquest document suposa un darrer pas per tal de poder posar en funcionament aquest nou servei al municipi.

En la mateixa sessió també es va aprovar, per 11 vots a favor (ERC/JxSF i GfP) i dues abstencions (PSC), l’adhesió a una moció de suport a l’amnistia on es declara que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal, es reclama a les Corts espanyoles una Llei d’Amnistia i la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part.

Finalment, el plenari s’ha sumat al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima. Amb aquesta adhesió el municipi adopta el compromís de reduir les emissions de CO₂ en el seu territori en més del 40 per cent per a 2030 . A banda també es compromet a elaborar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i pel Clima en un termini màxim de dos anys.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
102 views
102 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7781 views
7781 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
80 views
80 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
157 views
157 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com