0 Shares 259 Views

Sant Fruitós de Bages es declara municipi feminista en el mateix Ple on es commemora el Dia Internacional de les Dones i s’aprova l’adhesió al protocol davant les violències sexuals en espais d’oci

12 de març de 2021
259 Views
Text: AjSFB  Foto: Arxiu Redacció

 

La lluita i reivindicació feminista han centrat bona part de la sessió ordinària

El Ple municipal de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, celebrat aquest dijous 11 de març, ha aprovat, per unanimitat de tots els grups municipals, que Sant Fruitós de Bages esdevingui municipi feminista. En aquest sentit tots els presents han votat a favor d’adherir-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes, a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local i a instar al Govern a aprovar una Llei d’igualtat laboral, a lluitar contra la violència de gènere, i a treballar per tal que els serveis públics arribin a totes les dones.

En la mateixa sessió s’ha aprovat l’adhesió a la moció per la commemoració del Dia Internacional de les Dones i l’adhesió al Protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci de la comarca del Bages.

El Ple Municipal també ha aprovat, per unanimitat, l’ordenança reguladora de la taxa que hauran d’abonar les persones que hagin de fer ús dels pisos d’acolliment residencial d’urgència. L’aprovació d’aquest document suposa un darrer pas per tal de poder posar en funcionament aquest nou servei al municipi.

En la mateixa sessió també es va aprovar, per 11 vots a favor (ERC/JxSF i GfP) i dues abstencions (PSC), l’adhesió a una moció de suport a l’amnistia on es declara que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal, es reclama a les Corts espanyoles una Llei d’Amnistia i la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part.

Finalment, el plenari s’ha sumat al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima. Amb aquesta adhesió el municipi adopta el compromís de reduir les emissions de CO₂ en el seu territori en més del 40 per cent per a 2030 . A banda també es compromet a elaborar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i pel Clima en un termini màxim de dos anys.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
40 views
40 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
34 views
34 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
33 views
33 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com