0 Shares 669 Views

Sant Fruitós de Bages encetarà l’Any Lluís Espinal 2020 amb el col·loqui “Memòria a Viva Veu”

11 de desembre de 2019
669 Views

El proper divendres 13 de desembre a les 8 del vespre, la Biblioteca Municipal acollirà el col·loqui “Memòria a Viva Veu”, un espai de trobada on amics, família i companys del jesuïta Lluís Espinal explicaran les seves vivències, experiències i anècdotes per tal d’apropar la seva figura a la ciutadania.

Prèviament, a les 7 de la tarda, es celebrarà l’acte institucional a la sala de plens municipal amb la presència d’autoritats i personalitats, amb la presència de la cònsol de Bolívia a Barcelona.

Recordem que Sant Fruitós de Bages dedica l’any 2020 al jesuïta santfruitosenc Lluís Espinal, en l’any de commemoració del 40è aniversari del seu assassinat a Bolívia. Lluís Espinal és fill il·lustre de Sant Fruitós de Bages des de l’any 2005.

La primera de les propostes que s’han endegat és el tradicional calendari, que es dedicarà aquest any 2020 al pare Lluís Espinal. Aquest inclou en cada mes de l’any, un fet de rellevància de la seva vida coincidint amb el mateix mes que li va succeir i, d’aquesta manera els ciutadans podran descobrir les múltiples facetes que va tenir el santfruitosenc.

S’ha fet una tirada de 4.000 exemplars de calendaris que tothom ja pot trobar als comerços adherits a l’Associació de Comerciants de Sant Fruitós de Bages

La commemoració de l’Any Lluís Espinal és un projecte transversal del municipi que englobarà actes per a tots els públics per tal que es conegui totes les facetes del jesuïta. El Pare Lluís Espinal va destacar com a periodista, com a crític de cinema i productor i com a ferm defensor dels drets humans, des de la seva vessant religiosa i finalment com a activista social.

Amb l’Any Espinal es pretén, a banda de fer conèixer i reivindicar el personatge i les accions que va fer i el que signifiquen, crear consciència ciutadana que valori la cultura, el coneixement, la història, els valors humans, tal com va voler fer el pare Lluís Espinal i potenciar l’arrelament al municipi.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1703 views
1703 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
50 views
50 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
81 views
81 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com