0 Shares 490 Views

Sant Fruitós de Bages dóna a conèixer el ric patrimoni natural i cultural del municipi a través de set éssers fantàstics que s’amaguen per tot el poble.

490 Views

La proposta de turisme familiar que amaguen els Fruitons, es presentarà aquest diumenge i se’n podrà gaudir cada dia de l’any.

A partir d’aquest pròxim diumenge, conèixer la cultura, les tradicions, el patrimoni i els espais naturals de Sant Fruitós de Bages es podrà fer d’una manera divertida gràcies als Fruitons, set éssers fantàstics que s’han amagat per tot el terme municipal i que són els protectors de tot allò que ofereix el municipi.

Aquests personatges, en forma d’escultures de dimensions humanes, es troben ubicats en set punts del municipi i són els protectors de diferents valors que cal preservar: l’aigua, les muntanyes, la vinya, l’art, el patrimoni arquitectònic, la cultura i el passat tèxtil.

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament ha creat un itinerari que permetrà que els visitants coneguin i descobreixin tots els tresors i valors del poble, alguns d’ells encara poc coneguts. Cadascun dels personatges explicarà a qui el trobi, tot allò que s’amaga en aquell punt i els elements més rellevants de la ubicació.

Proposta per a tots els públics

El projecte dels Fruitons s’ha ideat per tal que petits i grans puguin gaudir plegats descobrint el municipi amb una proposta didàctica pensada per fer en família.

Es tracta d’un llibret informatiu que recull la història de cadascun dels éssers i dóna pistes sobre on es pot trobar. Un cop localitzat el personatge, els i les participants només els quedarà rascar-los l’esquena i deixar-la calcada en el llibret, ja que cadascun d’ells hi té un tret distintiu diferent. Un cop es tinguin les set marques, i per tant s’hagin localitzat tots els Fruitons, es podrà recollir un premi ben especial.

El material didàctic, i la seva validació un cop estigui finalitzat, així com la recollida de l’obsequi, es podrà fer a l’Ajuntament, a la Biblioteca i al Nexe Espai Jove.

Apadrinats per les escoles

El Mr. Natura, la Teli, el Banyetes, l’Àrtic, el Memorístic, el Mr. Vi i la Fluffy són els noms dels personatges que s’amaguen pel municipi i que han estat ideats pels nens i nenes de les escoles.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
27 views
27 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
24 views
24 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
38 views
38 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com