0 Shares 94 Views

Sant Fruitós de Bages commemora el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones amb actes reivindicatius i de sensibilització social

94 Views

El 25 de novembre es commemora un any més el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones i Sant Fruitós de Bages ha programat diferents actes per tal de donar visibilitat i conscienciar sobre la xacra de la violència masclista en la nostra societat.

El dilluns 21 de novembre, a partir de 2/4 de 5 al Nexe Espai Jove, s’ha programat una sessió per a crear pancartes amb motiu de la commemoració del 25N que es penjaran a diferents espais i equipaments del municipi per a sensibilitzar a la població

El dimarts 22 de novembre, a les 5 de la tarda al Nexe Espai Jove, es celebrarà un berenar conjunt on hi podran prendre part dones de totes les edats per tal crear un espai de trobada on compartir experiències i compartir visions. Cal inscripció prèvia.

El dijous 24 de novembre, a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la plaça Alfred Figueras, totes les persones que ho desitgin poden participar en la creació d’un mural col·lectiu que s’elaborarà amb les mans de totes aquelles dones que vulguin posar-hi la seva empremta feminista.

El mateix divendres dia 25, a les 12 del migdia a l’Espai de la memòria de la plaça de la Vila, se celebrarà l’acte institucional amb la lectura del manifest de la diada i el reconeixement a les víctimes de la violència masclista d’aquest any. A continuació, els alumnes de l’Institut Gerbert d’Aurillac oferiran una actuació teatral i musical.

A les 4 de la tarda al Nexe Espai Jove se celebrarà una sessió de jocs per la igualtat on es podrà participar en diferents activitats lúdiques i alhora educatives cap a una societat més igualitària.

El mateix divendres, a les 7 de la tarda, els actes es traslladen al Teatre Casal Cultural, on es llegirà de nou el manifest de la diada i els alumnes de l’institut portaran a l’escenari una representació musical i teatral. A continuació l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural de Bages oferirà la representació “Totes”, una mirada feminista a través de la dansa.

Durant l’acte es presentarà la nova imatge gràfica que definirà les campanyes i activitats de dona i igualtat del municipi. Aquesta imatge es va començar a gestar el passat mes de juny, quan es van organitzar diferents tallers participatius al municipi on els i les participants van aportar les seves idees, visions i vivències per tal de definir de forma conjunta les idees claus del feminisme, de l’apoderament de les dones i de les violències masclistes, i poder-les plasmar gràficament.

Aquest nou logotip neix amb l’objectiu que els veïnes i veïns identifiquin de manera clara tots els recursos i eines que tenen al seu abast en l’àmbit de l’apoderament femení i la lluita contra les violències masclistes i que la imatge sigui un paraigua de totes les actuacions.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1620
25 views
25 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
30 views
30 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Les cròniques d’en Gregori Partagàs
39 views
39 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs

Galdric Sala - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com