Sant Fruitós de Bages acull l’entrega dels Premis Nacionals de Gastronomia 2025
El xefs Marc Gascons i Fermí Puig, a títol pòstum, han estat els guardonats de la nit.
Sant Benet de Bages ha acollit aquest dimecres la gala d’entrega dels Premis Nacionals de Gastronomia 2025 que reconeixen anualment la millor cuina del país.
Els guardons de la nit han destacat la figura del xef Marc Gascons, del restaurant Els Tinars de Llagostera, qui ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia a la cuina d’autor. En la categoria de cuina tradicional, el premi ha estat per a Fermí Puig, qui ha estat guardonat a títol pòstum, reconeixent així la seva trajectòria i aportacions al món culinari.
Durant la gala, també s’han lliurat reconeixements a altres professionals destacats: Montse Serra, del Miramar de Llançà, com a millor cap de sala; Moha Quach, del restaurant El Terrat de Tarragona, com a premi revelació; Mònica Ramírez, per la seva tasca periodística, amb el Premi Nèstor Luján de periodisme gastronòmic; i l’empresa Josper S.A., qui va rebut el premi especial de l’Acadèmia.
L’alcalde de Sant Benet de Bages, Joan Carles Batanés, i la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cruz, han participat en aquesta cerimònia que ha culminat amb un sopar elaborat pel xef Ivan Margalef, del restaurant L’Ó.