0 Shares 881 Views

Reunió d’ERC per debatre sobre el POUM de Sant Fruitós

1 de febrer de 2019
881 Views

El passat dissabte 12 de gener la secció local d’Esquerra a Sant Fruitós de Bages va organitzar al Nexe una reunió per donar a conèixer i debatre sobre la informació de què es disposa sobre el nou Pla d’Organització Urbana del Municipi -POUM- que properament el govern municipal vol aprovar.
Malgrat gairebé la meitat dels terrenys dels polígons del nostre terme estan buits, es vol ampliar la zona on es puguin aixecar nous polígons i zones per a magatzems que acabarà de trinxar el poc verd que queda al Pla de Bages. Concretament aquestes zones afectaran a les Planes de les Oliveres-Olzinelles i La Vall dels Horts fins Torruella, la zona de la Torre de Sanmartí fins l’autopista, la zona a l’entorn de l’aeròdrom. La superfície de polígons envoltaria el terme des de la Rosaleda fins a Torruella, restant només al marge les Brucardes.
En aquest sentit ERC subscriu el manifest que la Plataforma Salvem el Pla de Bages va impulsar la passada setmana, on es posen d’evidència alguns dels arguments “en contra d’aquest nou intent depredador del territori”, i dona suport i anima als fruitosencs a fer-ho a través de la pàgina web
https://www.change.org/p/salvemelpladebages-gmail-com-salve…
Per altra banda, a la reunió de dissabte es va manifestar que, a banda dels danys medioambientals irreversibles que la permissivitat per a construir nous polígons aportarà a Sant Fruitós, no existeix avui per avui cap justificació social ni econòmica que justifiqui aquest desenvolupament excessiu: el nucli habitat de Sant Fruitós gairebé doblarà el nombre d’habitants i Pineda un 20%. En aquest sentit, amb els actuals recursos que l’Ajuntament genera hi ha suficient potencial com per invertir en els nous equipaments municipals que caldrà construir en els propers anys i millorar així la qualitat de vida de tots els fruitosencs, sense necessitat d’hipotecar el territori de forma irreversible. Altres aspectes que resulten, si més no, qüestionables del nou POUM és el tipus d’edificació que es promou (illes de cases tancades), sent aquest un model avui en dia urbanísticament desfasat i propi del segle passat. De la mateixa manera que està desfasada la concepció de mobilitat urbana i interurbana que promou el POUM: cotxe privat; no contemplant-se ni carrils bicis, ni altres alternatives.
Per aquest motiu, Esquerra a Sant Fruitós, en espera de comptar amb la proposta definitiva del POUM, està preparant un argumentari basat en la documentació oficial de què es disposa sobre el perquè de la seva negativa a acceptar aquesta nova proposta que nomes beneficiarà a uns pocs i que lluny de generar qualitat de vida, riquesa i llocs de treball, configurarà un poble dormitori on la superfície de polígons que la envolta serà dues vegades superior a la superfície residencial.
Secció Local d’Esquerra
Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
29 views
29 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
27 views
27 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
41 views
41 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com