0 Shares 161 Views

Reunió del Consell Municipal de Cultura

29 de novembre de 2023
161 Views

Aquest passat dijous dia 16 es va reunir a la sala de plens de l’Ajuntament el Consell Municipal de Cultura després de tres anys d’una última reunió telemàtica, per motius de la recent pandèmia.
Aquest consell està representat per un membre de cadascuna de les entitats del poble lligades a la cultura i d’un representant de les formacions polítiques, així com de membres del govern municipal.
La reunió presidida pel Regidor Xavier Racero i l’Alcalde Joan Carles Batanés, donava inici amb l’aprovació de l’acta de l’anterior reunió per la majoria dels assistents exceptuant-ne dos.
El Consell, pensat per posar en comú aspectes, inquietuds i propostes al voltant de la cultura al nostre poble, va debatre durant prop d’una hora i en van sortir diverses propostes i compromisos per part dels membres del Consell. El representant del Col·lectiu de Recerca Històrica va proposar l’adequació de l’accés a les Pintures Rupestres i la substitució dels panells informatius de llocs d’interès malmesos pel temps o per gamberrisme. El de ràdio Sant Fruitós també va reclamar una millora de la senyalització vial de l’emissora municipal, alhora que va oferir aquest equipament com a escola pràctica de ràdio i periodisme a estudiants, així com a tothom qui vulgui fer ràdio.
D’altres suggeriments foren l’adequació de la senyalització d’espais d’interès cultural i/o patrimonial, l’estudi d’organitzar xerrades o col·loquis entorn dels temes d’actualitat general, es va posar l’exemple de l’actual conflicte a Palestina. També arran d’una pregunta sobre la possibilitat de recuperar les fogueres de barri per la revetlla de Sant Joan, l’Alcalde va avançar que és un tema que ja s’ha abordat i que s’espera recuperar aquesta tradició properament. Una altra qüestió plantejada fou el tema de la font de Cal Marquet, element centenari i patrimoni cultural que va desaparèixer amb les obres del carrer Padró durant el 2022, com en el seu moment fa denunciar el nostre col·laborador Jaume Grandia. En aquest sentit, els representants de l’actual govern van proposar demanar les pertinents explicacions al responsable/responsables de l’execució de les obres en el seu moment.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
119 views
119 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
137 views
137 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com