0 Shares 496 Views

Rescat d’un escalador precipitat al Pedraforca.

9 d'agost de 2021
496 Views

Per: Premsa-Bombers / Redacció –

Cau un escalador d’una alçada de 35 metres a la canal de Verdet.

El passat divendres 6 d’agost, els Bombers de la Generalitat van fer un servei d’alta dificultat a Gósol, al Pedraforca. A les 21.04 h arribava l’alerta d’un escalador precipitat d’una alçada de 35 metres a la canal de Verdet. Un helicòpter amb GRAE i metgessa especialista en rescats del SEM es van desplaçar fins la zona, però el mitjà aeri va haver de retornar a causa de l’arribada de l’ocàs. Així, es planificà l’evacuació del ferit amb llitera i per terra, per la qual cosa van caldre moltes mans: es va mobilitzar el Grup Operatiu de Suport (GROS), que inclou servei d’infermeria, i un total de 11 dotacions terrestres. L’operatiu de rescat va davallar durant la nit fins a una cota més baixa, accessible per a l’ambulància del SEM. Envers les 6.30 h se’l traslladava a l’hospital de Berga.

Els Bombers de la Generalitat superen els 1.000 rescats en el medi natural el 2021.

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han efectuat, des de l’1 de gener de 2021, 1.044 serveis de rescat al medi natural. Les dades superen les de l’any passat, fins ara l’exercici en que més serveis d’aquestes característiques s’havien produït. El passat dissabte, fins les 18h, els Bombers van realitzar diversos serveis d’aquesta tipologia, en llocs com Castell-Platja d’Aro, Sant Pere de Torelló, Sant Feliu de Guíxols, La Febró, La Vall d’en Bas, Gombrèn, Queralbs i Tavertet.

Les dades superen les de l’any passat, fins ara l’exercici en que més serveis d’aquestes característiques s’havien produït:

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com