0 Shares 443 Views

RemAb Therapeutics investiga els anticossos que donen via lliure al coronavirus

2 de maig de 2020
443 Views

L’empresa, centrada en les malalties infeccioses, ha estat seleccionada recentment per CaixaImpulse Consolidate pel seu projecte RA01

Per Maria Teresa Coca / AMIC – Redacció.

RemAb Therapeutics, spin-off de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), s’ha sumat a la lluita contra la COVID-19. L’empresa porta 20 anys treballant perquè l’eliminació selectiva de anticossos constitueixi una nova terapèutica en les malalties infeccioses i altres patologies, i és en aquest marc on ha pogut incorporar la investigació sobre el coronavirus.
El grupo d’investigació liderat pel doctor Rafael Mañez estava immers en aquests moments en el projecte RA01, un innovador tractament alternatiu als antibiòtics per combatre les malalties infeccioses causades per bacteris resistents als antibiòtics. El projecte RA01 ha estat seleccionat per CaixaImpulse Consolidate com un dels projectes punters per fer el salt al mercat basant-se en la seva capacitat de resoldre els reptes que presenta la recerca de alternatives als antibiòtics per combatre les malalties infeccioses, així com el valor que aporta tant des del punt de vista de salut pública com econòmic als sistemes sanitaris.
Les investigacions de l’equip del doctor Mañez es van iniciar amb l’objectiu d’eliminar els anticossos responsables del rebuig al xenotrasplantament (trasplantament d’òrgans de animals). Aquests mateixos anticossos són utilitzats per les bactèries gram negatives per protegir-se i evitar ser destruïdes per altres components del sistema immunitari.

Eliminar els anticossos
El RA01, la molècula amb la que l’any vinent s’iniciaran els assajos clínics, elimina selectivament aquests anticossos i permet la destrucció de les bactèries gram negatives, incloses les resistents als antibiòtics. Aquest mecanisme d’augment de la infecció per anticossos es produeix en tot tipus d’infeccions, incloses les causades per coronavirus.
En el camp del coronavirus ja existeixen dades que demostren que en una de les infeccions recents, el MERS-CoV (Middle East Coronavirus), que infecta els humans a partir dels camells, les vacunes que s’estan investigant empitjoren la infecció, en lloc de prevenir-la. En aquest context, Remab Therapeutics també està col·laborant en l’actualitat amb la universitat Al-Imam Mohammad Ibn Saud de Riad, a l’Aràbia Saudita, per identificar i eliminar els anticossos que empitjoren aquesta infecció.
Conseqüentment la identificació i eliminació dels anticossos que probablement faciliten la infecció per coronavirus, constitueix un potencial tractament de la malaltia causada per aquest virus, i RemAb Therapeutics està ja treballant per poder desenvolupar-ho el més aviat possible.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
82 views
82 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1226 views
1226 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com