0 Shares 477 Views

REFLEXIONEM COM A SOCIETAT. FESTA MAJOR DE SANT FRUITÓS DE BAGES.

13 de juliol de 2021
477 Views
Per: Roger Grandia – Clàssic Motor Club del Bages Foto: Dani Casas

Són les 07:00 del matí de diumenge dia 4 de juliol i em disposo a preparar juntament amb els voluntaris del Clàssic la trobada de cotxes clàssics de la FME de Sant Fruitós. Arribem a la pista del Bosquet on realitzarem l’esmorzar per a tots els participants a la trobada.

Entrem i comencem a trepitjar ampolles de vidre trencades, papers, bosses de plàstic, gots i altres materials llençats després d’acabar la “festa botellon” de la nit anterior. La nostra primera reacció va ser de ràbia i indignació en veure la brutícia que teníem al nostre voltant. Cal fer malbé l’entorn per gaudir d’unes hores de diversió?. Realment, la diversió està en fer malbé el que és de tots i per a tothom?.

M’acosto al carrer Fonteta per veure com està l’aparcament de les piscines que feia pocs minuts havien desallotjat un festa il·legal de joves “un altre botellon” i per suposat l’aparcament també s’havia convertit en un abocador incontrolat de tot tipus d’envasos, plàstics i vidres llençats de forma incívica. Què volen demostrar amb aquest tipus de comportaments i actituds?. Potser com a societat encara no hem sabut transmetre el valors necessaris per una bona convivència als joves i no tan joves.

Crec que cal una reflexió com a societat, de com els nostres joves i no tan joves gaudeixen de les nits d’estiu. No em val l’excusa que “pobrets” han estat tancats i fent bondat durant molt temps, aquest argument no justifica aquest comportament incívic.

La nostra societat està basada en el respecte a les persones i sobretot a la convivència però no podem tolerar que davant d’aquesta situació que es va produir la nit del dissabte a la zona del Bosquet i del pavelló es converteixi en l’acte central de la Festa Major de Sant Fruitós. Centenars de gent  i la majoria de fora de Sant Fruitós “fent botellon” sense mascareta, sense mantenir les distàncies de seguretat i sobretot provocant por a les persones que volien gaudir de la festa major de forma segura i cívica. Perdoneu, però aquestes accions no són culpa de la COVID-19. La por a robatoris i intimidació estaven en el pensament dels santfruitosencs que estaven per aquella zona.

La professionalitat del cos de la Policia Local i els Mossos que  estaven controlant “el botellon” va fer que no s’actués fins a tenir localitzats alguns elements problemàtics, però estava clar que era impossible actuar amb els efectius que hi havia. Per sort la nit no va acabar amb cap incidència remarcable que se’n tingui coneixement però sí, amb molts ciutadans de Sant Fruitós atònits amb el que havia passat.

Seré dur amb la proposta, però si ho tenim clar que la majoria de gent problemàtica no són d’aquí  hem de posar els mecanismes perquè no vinguin a fer malbé Sant Fruitós. A la tarda ja arribaven els autocars de línia plens de joves i no tan joves d’altres localitats a “passar-s’ho bé” a casa nostra.

Em sap greu però les hores extres de totes les persones de neteja, seguretat i vigilància, i manteniment els paguem els santfruitosencs  i si es fa perquè és una activitat o esdeveniment on la resta de ciutadans en poden gaudir d’una forma o altre, endavant, però que uns quants facin malbé el que altres cuidem no ho podem acceptar de cap manera.

Per acabar vull agrair la ràpida actuació de tots els serveis de neteja municipal, de manteniment i de jardineria, per deixar impecable tota la zona del bosquet perquè la nostra activitat programada dins dels actes de la festa major es pogués desenvolupar amb tota normalitat i seguretat, i que tots aquells santfruitosencs que van venir a gaudir de la trobada de cotxes clàssics no trobessin ni rastre de les deixalles tirades per tot arreu la nit anterior.

També vull donar les gràcies públicament a la Policia Local per la seva feina així com els membres de Protecció Civil i també a l’equip de govern de l’Ajuntament amb els seus regidors David Ruiz i Felip Echarri i la regidora Laia Feliu que conjuntament amb l’Alcaldessa Àdria Mazcuñan estaven a primera hora del matí a la pista del Bosquet per coordinar tots els efectius.

Per cert, la trobada va ser un èxit de participació, amb 60 vehicles clàssics, vinguts de diferents punts de Catalunya, un petit museu rodant pel gaudi dels aficionats del Clàssic Motor Club del Bages i pels veïns i veïnes de Sant Fruitós.

Amb la feina ben feta de totes es va aconseguir que el Bosquet i el seu entorn  tornés a ser el que volem que sigui, un lloc per passejar i gaudir dels cotxes clàssics durant el diumenge  de la Festa Major. Gràcies!!

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”
127 views
127 views

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”

Comunicació Associació de Comerciants de Sant Fruitós de Bages - 29 de novembre de 2023
Reunió del Consell Municipal de Cultura
48 views
48 views

Reunió del Consell Municipal de Cultura

Redacció - 29 de novembre de 2023
Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar
53 views
53 views

Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar

CNL Montserrat - 29 de novembre de 2023
Cros escolar Sant Fruitós de Bages
46 views
46 views

Cros escolar Sant Fruitós de Bages

Redacció - 28 de novembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com