0 Shares 407 Views

Reclamen als partits una legislatura “compromesa” amb les persones amb discapacitat intel·lectual.

23 de gener de 2021
407 Views

Per Social.cat / AMIC – Redacció –

Dincat alerta que el sector està “al límit” i en perill la qualitat d’atenció a les persones.

Dincat ha reclamat als candidats a les eleccions al Parlament una legislatura “compromesa” amb les persones amb discapacitat intel·lectual.

En un debat en el qual han participat diferents representats dels principals partits que es presenten a les eleccions catalanes, l’organització ha posat sobre la taula l’ “infrafinançament crònic” dels serveis, la “intolerable” llista d’espera per a serveis essencials, la falta de recursos que s’arrossega des de fa anys i la manca d’un marc legal “a l’altura”.

Tot això, han argumentat durant el debat, ha posat “al límit” el sector i en perill la qualitat d’atenció a les persones,  En un document enviat a aquests, reclama acabar amb les llistes d’espera per a serveis residencials i d’atenció diürna, actualitzar les tarifes, desplegar un model d’educació inclusiva i un pla de xoc per la Covid-19.

L’entitat demana també que la llei del Tercer Sector reconegui el paper “clau” de les entitats d’iniciativa social en la provisió de serveis socials i reguli de manera adequada l’acció concertada, que s’incorpori la perspectiva de la discapacitat en l’atenció sanitària, que es garanteixi la vida independent i l’accés a un informació clara, de fàcil comprensió i accessible per a tota la ciutadania.

A més, ha reclamat garantir llocs de treball dignes, eliminar el copagament i impulsar un pla d’inversions. “Les persones amb discapacitat intel·lectual, les seves famílies i les entitats que els acompanyem mereixem un govern compromès i que atengui amb urgència les necessitats del col·lectiu, abans no sigui massa tard”, ha reclamat Carles Campuzano, director de Dincat. “Demanem valentia, responsabilitat i eficàcia i ens posem a disposició de tots els partits polítics per, conjuntament, construir una país més just i inclusiu”, afegeix.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota informativa setmanal de la parròquia: Diumenge 3 de juliol de 2022  XIV de durant l’any Cicle -C
29 views
29 views

Nota informativa setmanal de la parròquia: Diumenge 3 de juliol de 2022 XIV de durant l’any Cicle -C

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 2 de juliol de 2022
Opinions de sobreatula – Bona Festa Major
40 views
40 views

Opinions de sobreatula – Bona Festa Major

Jordi Morros - 2 de juliol de 2022
7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet
190 views
190 views

7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet

Redacció - 1 de juliol de 2022
FC Fruitosenc – Secció 4 tocs
37 views
37 views

FC Fruitosenc – Secció 4 tocs

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 1 de juliol de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com