0 Shares 372 Views

Recapte de joguines a l’Institut

2 de gener de 2022
372 Views
Per: Alumnes i professors del Servei Comunitari de l’Institut Gerbert d’Aurillac

En el marc de la matèria d’Ètica, un grup d’alumnes de 4t de l’ESO ha organitzat una recollida de joguines destinada a les famílies del poble amb dificultats econòmiques que aquest Nadal no es poden permetre comprar regals per als seus nens i nenes. Aquests alumnes han col•laborat amb de Càritas de Sant Fruitós i amb l’associació El Rober.
Aquesta acció de voluntariat forma part del Servei Comunitari, un sistema de pràctiques d’aprenentatge i servei a la societat que anomenem “Qui estima, coneix”. Consisteix a que cada alumne dediqui 10 hores no lectives a ajudar diferents entitats del poble o de la comarca amb l’objectiu de millorar l’empatia, el compromís, la solidaritat i el sentit de justícia social entre l’alumnat. També pretén que els nostres adolescents coneguin les associacions, entitats i persones compromeses en la millora de la convivència i, en aquest sentit, des del Servei Comunitari col·laborem, a partir de l’Ajuntament, amb la biblioteca de Sant Fruitós, el Nexe Jove (en actes com la Platea Jove i, durant aquestes festes, amb la Fira de Nadal i la Cavalcada de Reis), amb la Marxa del Terme, amb Càritas i amb AMPANS.


Entre els darrers dies de novembre i la primera meitat del desembre s’ha dut a terme la recollida de joguines, que havien d’estar en molt bon estat o havien de ser noves. Per exemple, si les joguines eren usades, a una nina no li podia faltar un ull, un cotxe no podia estar ratllat o a un trencaclosques no li podien faltar peces. S’han recollit joguines per a infants de diferents edats, des dels nadons fins als dotze anys aproximadament. Les joguines s’han recollit a l’institut, en una taula situada al passadís de l’entrada, on els alumnes i famílies han pogut dipositar les seves donacions.
Al final del procés, es pot considerar que la recollida ha estat un èxit perquè l’espai destinat a “expositor” de les joguines recollides ha acabat tan ple que s’ha hagut d’ampliar. Les joguines s’han portat a Càritas on s’han classificat per diferents tipus de jocs i edats.
L’alumnat de 4t d’ESO volem aprofitar aquest escrit per donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat en la recollida de joguines a l’institut i esperen haver contribuït a millorar les festes d’algunes famílies de la població. També volem agrair la col•laboració de Càritas i El Rober. Creiem que participar en aquesta acció de voluntariat ha estat una bona experiència a nivell ètic i personal, ja que els nens i nenes petits que no saben que són els pares els qui compren els regals de Nadal, també necessiten jocs i joguines per al seu desenvolupament, com els seus amics i companys.
L’experiència ha estat molt ben valorada i ha servit per treballar els valors, tant de l’alumnat d’ètica com del conjunt d’alumnes i famílies que han col·laborat en la recollida. De nou, gràcies a tots!!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com