RAMON BRUCART, pilot campió català de motocròs i monitor de nens i nenes

28 de desembre de 2018
826 Views

M. 1442

Ramon Brucart, esportista professional del món del motor, va néixer fa 36 anys a Manresa, i viu actualment a Sant Fruitós de Bages. Aquesta temporada passada ha conquerit el títol català de motocròs MX3 i ha estat quart en el campionat espanyol de la categoria MX Màster 35.
Com valora la temporada 2018?
Tenia el menisc tocat, i no acabava d’assolir la plena forma i finalment vaig decidir operar-me, i el mes i mig que vaig estar de baixa, em va fer perdre participar en les dues primeres proves dels campionats català i espanyol. Però després va anar tot bé, aconseguint sempre pujar al podi. També el canvi de màquina ha estat molt positiu, i no he tingut camp problema mecànic amb la nova Suzuki. La veritat és que no esperava pas que tot funcionés a la perfecció.
Títol català MX3?
El campionat constava de 6 proves, 12 curses. Només vaig poder participar en 4 proves, aconseguint guanyar en les tres primeres, i en la darrera, que en tenia prou amb ser davant de Nestor Cardona, per conquerir el títol, vaig ocupar dues segones posicions.
Campionat espanyol de MX Màster 35?
Constava de 5 proves, 10 curses, però només vaig poder participar en tres, obtenint: un primer lloc, sis segons i un tercer, però em van faltar 8 punts per classificar-me en segona posició, darrera del campió Raul Alvarez. A final un quart lloc.
La temporada vinent seguirà participant en aquests campionats?
És el que tinc previst. També seguiré amb la Suzuki.
Vostè també ensenya a pilotar a nens i nenes…
Sempre he gaudit amb els joves ensenyant les tècniques del motocròs. He participat en cursets que es fan a circuits com a Can Taulé o Moià. També faig de monitor personal per alguns pilots, els acompanyo a les curses que puc, per assessorar-los i ajudar-los. A l’estiu he fet també Campus on la principal disciplina és el motocròs.
Hi ha molta afició a la moto?
Sí. Tenim un bon planter, tant de nens com de nenes.
Per a quines edats?
Normalment és des dels 5 als 15 anys.
No comencen massa joves?
Crec que no. Són generalment els pares els que els inicien a córrer, però a vegades també hi ha infants que no els hi agrada i ho deixen. Nosaltres els entrenaments els realitzem en circuits ja adequats per a menors. Tampoc mai, els fem realitzar curses per les quals veiem que no estan prou preparats. Tot té el seu risc, però nosaltres mirem que sigui el mínim. Totes les activitats tenen els seus perills.