0 Shares 118 Views

Què necessita Catalunya?

25 febrer, 2021
118 Views

Per Santiago Niño-Becerra- Catedràtic d’Estructura Econòmica IQS School of Management / AMIC – Redacció –

Catalunya, des del 1980, necessita un altre règim fiscal i financer, és a dir, necessita eliminar el dèficit fiscal interregional que la LOFCA li obliga a tenir.

Dit en termes pràctics, Catalunya precisa l’articulat econòmic de l’Estatut de Guernica al costat de les transferències de les competències en aeroports, ports i Seguretat Social i l’execució dels milers de milions en inversions que l’Estat espanyol ha anat comprometent amb Catalunya i que no ha executat.

Catalunya precisa el Corredor Mediterrani almenys fins a Sagunt. També capacitat de negociar acords internacionals. I autonomia per implementar l’escalat de tipus fiscals que consideri convenient.

A nivell empresarial, cal que Catalunya tanqui acords de cooperació entre empreses del mateix sector, catalanes i no catalanes, a fi de guanyar massa crítica i de generar sinergies.

També és imprescindible que augmenti la productivitat de l’empresa catalana, cosa que només s’aconseguirà amb inversió i millores organitzatives. L’empresa catalana necessita haver de viatjar o trucar menys a Madrid per poder avançar.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com