0 Shares 1394 Views

Promeses santfruitosenques …. Bernat Ledesma

24 de gener de 2019
1394 Views

Promeses santfruitosenques …………….. per Ferran Grandia

Avui parlem amb el Bernat Ledesma, un santfruitosenc nascut al 2004 i que actualment estudia al IES Gerbert d’Aurillac. Fora de les hores d’estudi, ell dedica una gran part del seu temps a la orientació, un esport poc conegut al nostre país però que ja esta consolidat com un dels millors esports als països nòrdics. Aquest esport consisteix en seguir una ruta amb punts marcats per l’organització i completar-ho amb el menor temps possible. Ha estat seleccionat múltiples cops a la espanyola i a la catalana

Com et vas iniciar en l’orientació?
Els meus pares ja en feien abans que jo hagués nascut i quan era molt petit ja vaig començar a fer les meves primeres curses.

Quines modalitats d’orientació practiques?
Hi han varies modalitats com: amb esquis, amb bici i a peu. Dintre d’aquestes modalitats hi han diferents distàncies: Mitja distància, Llarga distància, distància Sprint i Relleus.

Com t’entrenes per les grans competicions?
La temporada té uns pics de forma, jo normalment en faig tres: un per l’Abril, un per el Juliol i l’últim pel Novembre. Entre pic i pic es fa un temps de volum (molts km) un temps de sèries (alta intensitat) i al final una mica més de volum. No se’n parla tant però a part de l’entrenament físic hi ha un entrenament mental per la pressió i poder córrer al màxim sense desconcentrar-se ni tenir errors per nerviosisme.

Com et sents quan representes el teu país?
Ets sents privilegiat per ser un dels millors en el que fas, i ser el millor en una cosa que realment et fa gaudir és molt gratificant.

Què li falta a l’esport local?
Jo crec que l’esport local és bastant complet tot i que estaria bé que donessin a conèixer esports minoritaris.

Propòsits per la temporada?
Els meus objectius són un top 4 al campionat d’Espanya i un top 20 al O-Ringen, que és una prova internacional.

L’orientació és un esport amb potencial?
Jo crec que si ja que als països nòrdics ha triomfat i és tant famosa com aquí el basquet. El problema és que aquí es veu com una gimcana i en realitat és un esport igual o més dur que la resta.

Com et va anar als United World Games de l’any passat?
Va ser una gran experiència tot i que vaig tenir uns errors a les proves individuals que em van fer perdre moltes posicions. En canvi a la prova per relleus vàrem aconseguir una 2na posició que ens va fer tocar el cel de l’orientació internacional.

Ferran Grandia Domene

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Horaris ASFE del cap de setmana
202 views
202 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 29 de setembre de 2023
Editorial 1657
560 views
560 views

Editorial 1657

Redacció - 29 de setembre de 2023
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Pilar de la fonda
70 views
70 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com